Протестните акции на движението жълти жилетки са нанесли сериозни щети

...
Протестните акции на движението жълти жилетки са нанесли сериозни щети
Коментари Харесай

Година след началото загубите от протестите на "жълтите жилетки" са 2.5 млрд. евро

Протестните акции на придвижването " жълти жилетки " са нанесли съществени вреди на френските търговци и на държавния бюджет. Година след началото на демонстрациите управляващите ги правят оценка на 2.5 милиарда евро, заяви през днешния ден френското радио Ер Те Ел, цитирайки данни на държавното управление.

За една година 5 хиляди производители и търговски обекти, потърпевши от нападателните дейности на стачкуващите, са се обърнали за помощ към държавното управление, с цел да не закрият бизнеса си.

Много от тях са помолили за отсрочвания на заплащанията във фонда за обществено обезпечаване и други данъци в размер на 460 милиона евро. Застрахователните компании са изплатили за предходната година 230 милиона евро обезщетения на 13 хиляди компании.

Закриването на търговски и индустриални обекти поради акциите на " жълтите жилетки " или възобновяване им след нанесени съществени вреди са довели до частична безработица на 75 хиляди души в цялата страна. Силно са потърпевши хотели и заведения за хранене, а също и магазини и транспортни сдружения.

Акциите на " жълтите жилетки " започнаха във Франция на 17 ноември 2018 година. Първоначално те прекосяваха под знака на митинга против покачването на акцизите за автомобилните горива и по тази причина " униформа " на придвижването станаха светлоотразяващите жълти жилетки на водачите.

Първата акция, съгласно данни на уредниците, събра 282 хиляди души, само че от този момент мобилизацията непрекъснато отслабва. В листата на настояванията на " жълтите жилетки " в този момент към този момент има освен социално-икономически, само че и политически претенции към ръководещите.

Оправдан ли е митингът?

Година след появяването на " жълтите жилетки " във Франция двама от всеки трима французи считат, че митингът им е оневинен, написа френският в. " Фигаро ".

Социалното придвижване, протестиращо против обществената и данъчната политика на държавното управление, ще означи в събота първата си годишнина. Французите не престават да го поддържат, сочат данни от анкета на центъра " Одокса " и компанията " Дентсу консалтинг ", представени в материала.

Шейсет и девет на 100 от участниците намират митинга на " жълтите жилетки " за " по-скоро " или " изцяло " оневинен и единствено за 13 % той е напълно неудобен. В общи линии французите считат, че придвижването им е от изгода.

 Година след началото загубите от митингите на
© Reuters

Петдесет и осем на 100 от запитаните декларират, че деянията на " жълтите жилетки " са били " по-скоро нещо положително " за " хора като тях ". Още по-голям е делът на тези отговори при интервюираните със приблизително обучение - 60 на 100, или с по-ниско - 63 %.

Повечето французи утвърждават придвижването, само че съгласно мнозина - 64 %, президентът Еманюел Макрон и държавното управление " незадоволително " са се съобразявали с него.

Разделени са мненията за темпото, с което управляващите реагират на протестните претенции. Трийсет и шест на 100 биха желали Макрон и кабинетът " да ускорят ритъма " на обществените и икономическите ограничения, само че също толкоз избират известно " закъснение ". А 28 % утвърждават настоящето движение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР