Протестни действия на противници на епидемиологичните мерки, въведени поради пандемията

...
Протестни действия на противници на епидемиологичните мерки, въведени поради пандемията
Коментари Харесай

Над 17 000 германци протестират срещу мерките за коронавируса

Протестни дейности на съперници на епидемиологичните ограничения, въведени заради пандемията от ковид, се организират през днешния ден в Берлин , отбелязва ТАСС. От полицията са съобщили, че в града има 5 демонстрации на най-различни учредения, в това число против расизма, фашизма и против теории за интрига. " Над 17 000 души пристигнаха на демонстрациите ", обявиха правоохранителните органи. И увериха, че редът в града се поддържа от 1,5 хиляди служители на реда.
В центъра на Берлин доста улици са блокирани, по пътищата се образуват тапи, необикновени за събота.  По-голямата част от участниците в похода не съблюдават разстояние от 1,5 метра и не носят защитни маски. От време на време полицията припомня посредством мегафони за настоящите правила. В последна сметка уредникът спря шествието предварително. В същото време, действието в берлинския регион Тиргартен продължава и хора към момента идват на мястото. Демонстрантите са недоволни от дребното ограничавания, които не престават в Германия. Някои популяризират листовки с доста друго наличие. Има такива, с апели да се откаже от наложителната имунизация (в Германия имунизацията против морбили е задължителна), да не се гледа телевизия , да се спре снабдяването с оръжие , да се реформира пенсионната система .
Акцията се организира под името " Край на пандемията. Ден на свободата " . В непосредственост до сцената някои стачкуващи се пробват да запазят дистанцията си. Рисуват кръгове или квадратчета на асфалта с тебешир, като по този метод задават условни граници. В същото време, уредниците от сцената припомнят за актуалните ограничавания и всякога тълпата посреща тези известия с освирквания и неодобрителни крясъци.
В Германия строгите карантинни ограничения влязоха в действие напролет. През май рестриктивните мерки започнаха да се отстраняват. Почти всички обществени институции към този момент са отворени. Към момента те могат да бъдат посещавани, само че единствено с прилагане на защитни маски и при обществено разстояние от 1,5 метра. Масовите събития към момента са неразрешени.
Анкети, извършени измежду германците, сочат, че вероятността от нова вълна на пандемията провокира безпокойствие за всеки втори гражданин на Германия. 50% от популацията се опасява от неведнъж огромно огнище на заболяването това лято. 34% считат, че още няма да има втора вълна. Останалите споделят, че са без мнение. Сред част от ограниченията на управляващите бяха въвеждане на доброволни проби за ковид за всички, които се завръщат от страни с неподходяща епидемиологична обстановка, след което разпоредиха наложителни проби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР