Протестни автошествия срещу високите цени на горивата се организират днес

...
Протестни автошествия срещу високите цени на горивата се организират днес
Коментари Харесай

Протести в десетки градове, колони от коли ще блокират пътища

Протестни автошествия против високите цени на горивата се провеждат през днешния ден в доста градове, гласи информация на Националния координационен съвет, който съставлява протестиращите, заяви БНР. 
 Протест против скъпите горива събра над 200 души във Варна, автошествие имаше и в Казанлък  Нови митинги против цените на горивата, в Добрич ще заплащат с жълти стотинки
Гражданите ще изразят своето неодобрение и против увеличените налози на старите коли и квалифицираното нарастване на наложителната застраховка " Гражданска отговорност ". Очаква се да бъдат затворени сектори от автомагистралите " Тракия " и " Хемус ", основни пътища и гранични пунктове. 

В Пазарджик протестиращите ще се съберат на паркинга на парк " Стадиона ". В 10.00 часа автоколоната ще потегли към Пловдив, където участниците ще се включат към проведеното от 11.00 часа автошествие там под надпис " Съединението прави силата ". По данни на полицията автоколоната ще се придвижи по остарелия път Пазарджик-Пловдив, тъй че се чака затрудняване на придвижването в този сектор, в интервала сред 10.00 и 11.00 часа. В Пловдив автомобилното шествие ще бъде и в поддръжка на майките на деца с увреждания. То ще премине по булевардите " България ", " Васил Априлов ", " Шести септември ", " Източен " и " Христо Ботев ".

В Сливен митингът ще стартира в 11.00 часа от " Дамарски мост ". В Ямбол в същия час към протестиращите се чака да се причислят и таксиметрови водачи.

Русе също ще се включи в митингите. Там те ще стартират в 11.00 часа. Недоволните в Габрово няма да излязат с колите си, а ще се съберат пред спортната зала в града в 12.00 часа.

В Благоевград автошествието ще премине през града, а по-късно протестиращите ще блокират основен път Е-79, след тунел " Железница ".

От 14.00 часа стартира митингът в Кюстендил. Протестното автошествие ще премине под надпис " Не на безобразията в България ".

Във Враца се провежда автошествие под надпис " Смяна на системата ". Протестът е против възходящите цени на горивата, тока, парното, водата и стоките от първа нужда. Колоната от коли ще тръгне от центъра на града и ще премине по значими основни улици.
Очаква се митингът да приключи към 15 ч. с обсада на интернационалния път Е-79 на изхода на Враца по посока към Мездра.

На следващ митинг против високите цени на горивата се събират и в Бургас. Шествието ще стартира в 11.00 ч. и ще тръгне от паркинга на комерсиалния обект на изхода от града към автомагистрала " Тракия ".

В София митингът ще премине като пешеходно шествие от площад " Батенберг " до паметника на Васил Левски. Организаторите предизвестяват, че по маршрута на шествието за малко ще бъде спирано придвижването. Протестиращите се събират в 14.00 ч. на площад " Батенберг ". Там ще разгласят своите претенции, след което ще потеглят в пешеходно шествие по маршрута площад " Батенберг " - бул. " Александър Дондуков " - паметника Васил Левски и по улиците " Оборище " и " Георги Раковски " ще се върнат още веднъж до площада. 

Трети митинг против високите цени на горивата ще се организира в Стара Загора през днешния ден от 11.00 часа. Сборен пункт на протестиращите е затворената поради ремонт част на бул. " Патриарх Евтимий " сред улиците " Христо Ботев " и " Братя Жекови ". С коли те ще се придвижат до паркинга на езеро Загорка, откъдето ще тръгнат пешком по пътя за Казанлък. Ще затворят двете платна за придвижване, а когато стигнат възела на Околовръстния път ще се върнат назад до паркинга на езерото. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР