Протестна подписка събраха жители на пловдивското село Първенец. В нея

...
Протестна подписка събраха жители на пловдивското село Първенец. В нея
Коментари Харесай

Жители на Първенец готови да блокират околовръстния път на Пловдив

Протестна подписка събраха поданици на пловдивското село Първенец. В нея те желаят построяването на канализация в един от кварталите на селото. Ако няма съответна и бърза реакция на локалната власт хората са подготвени да блокират околовръстния път на Пловдив.

Първенец, Родопи

Жителите на квартал " Терасите " в село Първенец са недоволни от забавянето на плана за създаване на канализация. Според тях администрацията на Община Родопи не е свършила задоволително работа с цел да имат колектори, които да събират отпадните води:
София Калинова - общински консултант: Хората дори доста късно се събират. Трябваше доста по-рано да реагират на безхаберието на Община Родопи. Този план е подготвен доколкото знам от 8 години към този момент и от март месец има към този момент изцяло поправени документи.Христина Шопова: Ще протестираме, това са толкоз години неистини, неистини, неистини. Всеки един кмет, до момента в който ги изберем дават обещание. Изберем ли ги, нищо няма.
От Община Родопи дадоха отговор, че забавянето не е по тяхна виновност. Проектът за канализация не бил утвърден още преди 10 години от Министерството на околната среда. В момента към този момент са отделени 1,2 млн. лева за създаване на канализацията в квартала.
Пламен Спасов - кмет на Община Родопи: Искам да Ви кажа, че от 2013 година съм почнал с писма, в които апелирам Министерство на околната среда и водите да ни финансира. Чак 2018 година получих утвърждение и ми споделят господин кмете, ще бъдете финансирани, приготвяй документи.
Спасов призна, че преди 6 месеца е била спряна публичната поръчка поради непълни документи. И по тази причина е уволнен чиновник на общината.

Изборът на реализатор ще стане след 20 септември, когато ще бъдат отворени документите на претендентите за строителство. Ако няма обжалване на процедурата багерите ще стартират да копаят още през октомври. Ако има неудовлетворен строител обаче, строителството ще се забави минимум 6 месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР