Протестите заради цените на горивата и социалната несправедливост продължават и

...
Протестите заради цените на горивата и социалната несправедливост продължават и
Коментари Харесай

Поредна вечер на протести заради социалната несправедливост и цените на горивата

Протестите поради цените на горивата и обществената неправда не престават и довечера, оповестява БНР.

Жители на Русе блокираха един от централните булеварди на града " Цар Освободител ". Полицейското наличие е засилено, само че не се е стигнало до никакви ексцесии.

Протестът е поради високите цени на горивата, мръсния въздух и ниските приходи. Демонстрантите упорстват за смяна на системата и скандират ``оставка`` и ``мафия``.

Мирен митинг против общественото неравноправие и застраховките ``Гражданска отговорност`` имаше и в Козлудуй.

" За цените на горивата, за високите " цивилен ", за налозите. Не става да сме с цени на горивата като на евро, а заплатите са ни оскъдни. Защото ни писна единствено да ни мачкат и да качват тези цени и ние да си мълчим ", съобщи Пламен Николчев, един от уредниците, пред БНР.

На протестно шествие излязоха и жителите на Шумен. Те обиколиха няколко бензиностанции в града, където зареждаха колите си с гориво за жълти стотинки.

" Излязохме поради децата си. Искам да живеят по-добър живот. Нищо, че Валери си подаде оставката, то е ясна работата “, сподели един от протестиращите.

Около 100 водачи блокираха изходите на Лом. Те прецизираха, че стачкуват освен поради цените на горивата, само че и против корупцията и бедността.

По централните улици на Плевен минаха десетки протестиращи.  “Оставката на Валери Симеонов персонално мен ме удовлетворява. Продължаваме през днешния ден митингите заради повода, че желаеме цялото държавно управление да се смени, желаеме да дойдат други, които действително да мислят за страната, освен за тях самите “, сподели присъстващ.

Жители на Кюстендил също стачкуват за втора поредна вечер. Близо 40 души се включиха в шествието с искане за по-ниски цени на горивата, по-висока минимални работна заплата и пенсия и понижаване на броя на народните представители. Протестът мина спокойно, без блокиране на придвижването, заяви организация " Фокус ". 

Въпреки ниските температури, митинги имаше още в Сливен, Русе и Пазарджик.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР