Протестите във Франция са икономическа катастрофа. Това каза финансовият министър

...
Протестите във Франция са икономическа катастрофа. Това каза финансовият министър
Коментари Харесай

Щетите от протестите във Франция възлизат на над 10 млрд. евро

Протестите във Франция са икономическа злополука. Това сподели финансовият министър след пресмятане на материалните вреди.

Затворени туристически обекти, заградени пътища, изпочупени магазини и подпалени коли и парцели качиха цената на митингите до над 10 милиарда евро, оповестява Нова телевизия.

Новите ограничения, оповестени от държавното управление, пък ще костват на страната спомагателни 15 милиарда евро, непредвидени в бюджета за 2019 година

125 000 стачкуващи и нови прояви на принуждение белязаха четвъртата събота на всеобщи митинги във Франция. Над 1300 задържани изпълниха полицейските ръководства в страната. Властите регистрираха по-големи материални вреди спрямо митингите от предходната събота. А мощно отвращение провокират фрагменти като тези от Бордо, където десетки протестиращи разрушиха магазин за електроника и откраднаха преносими компютри и таблети.

След 8 дни на цялостно безмълвие и 4 седмици на бурни митинги, Франция чака при започване на новата седмица съответни ограничения от президента Еманюел Макрон. „ Макрон е главната цел по време на тези митинги. До момента той не съумя за успокои протестиращите, даже в противен случай. Сега се надяваме, че ще откри точните думи и ограничения, които да накарат стачкуващите да оставят своите жълти жилетки ", разяснява политическият публицист от BFM TV Фабиен Кромбе.Той вижда завършек на рецесията с митингите, само когато „ жълтите жилетки” се изморят да барикадират.

Противоречия в редиците на придвижването вършат мъчно формулирането на съответни претенции. Разногласия има и в кабинета. „ Има напрежение сред президента и премиера. Нека напомня, че те не са от една и съща политическа партия. Макрон си избра първи министър, който идва от десницата и нормално във Франция, когато нещата в политиката не вървят, първият министър служи за бушон, който изгаря да за резервира гърба на президента ", сподели още Кромбе.

Това, съгласно журналиста значи, че в случай че митингите продължат, най-вероятно Макрон ще размени Едуар Филип с някой различен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР