Протестите в Сърбия днес продължиха и дори ескалираха. Недоволни от

...
Протестите в Сърбия днес продължиха и дори ескалираха. Недоволни от
Коментари Харесай

Блокираха Вучич в президентството, напрежението в Белград ескалира

Протестите в Сърбия през днешния ден продължиха и даже ескалираха. Недоволни от ръководството обкръжиха президентството в Белград. Държавният глава Александър Вучич бе блокиран в постройката.
 
" Аз съм си в кабинета, в президентството. Няма да тичам. Няма да отпътувам на никое място, тъй като за това, за което се боря, са моите правила в живота ", сподели сръбският президент Александър Вучич.
 
Thousands block presidency building demanding 's resignation
— Ruptly (@Ruptly)

 Блокираха Вучич в президентството, напрежението в Белград ескалира БГНЕС
" Никога няма да се откажа от битката ми за почтена и модерна Сърбия. Няма да се отдръпва пред фашисткия водач и олигарсите, крадците, които ограбиха страната ", написа в Инстаграм сръбският президент в 16.20 часа българско време, в миг когато към президентството има жива верига на протестиращи против неговия режим.
 
" Призовавам моите последователи за съвременна и почтена Сърбия да не потеглят към Белград, достойните белградски жители да не идват тук и да се изправят против дребен брой от хора, насилствени, които сега са 400-500 души. Това не са насилници. Това е фашистка тайфа, която желае да унищожи страната. Не излизаме отсам, не тъй като не можем, а тъй като не желаеме да нараним никого ", написа още той.-->

 Блокираха Вучич в президентството, напрежението в Белград ескалира БГНЕС
Около час след поста му бе обявено, че президентът е напуснал постройката със служебна кола - информация, непотвърдена от самостоятелни източници. Същевременно пред президентството продължава митингът с искане за неговата оставка.
 
Голям брой от стачкуващите потеглиха към полицейското ръководство в Белград, където ще упорстват за освобождението на своите съидейници, които бяха задържани поради влизането нощес в постройката на сръбската държавна телевизия РТС.
 
Медии оповестиха, че вътрешният министър Небойша Стефанович се намира в двора на полицейското ръководство .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР