Протестите в Испания заради осъждането на затвор на рапъра Пабло

...
Протестите в Испания заради осъждането на затвор на рапъра Пабло
Коментари Харесай

Безредици: За поредна вечер Испания отказа да заспи

Протестите в Испания поради осъждането на затвор на рапъра Пабло Асел, приет за отговорен за обиди към монархията и прослава на тероризма в песните си, прераснаха в вълнения и бяха белязани от принуждение за трета поредна нощ, съобщи Associated Press.
Каталунската полиция заяви, че протестиращите в Барселона издигат барикади, палят дървета и сметища, хвърлят камъни и бутилки по полицията. Протестиращите обсипват с разнообразни предмети и централата на вестник " Ел Периодико ". Към днешна дата се оповестява за един потърпевш чиновник на реда.

Действието ескалира и до протести в каталунските градове Сабадел и Тарагона. Във Валенсия полицията беше принудена да употребява мощ против стачкуващите.

Драмата към рапъра, който тази седмица стартира да излежава 9-месечна присъда, бе отприщена от разгорещения спор за границите на свободата на словото в Испания и политически разногласия за потреблението на принуждение както от последователи на рапъра, по този начин и от полицията.

Младшият сътрудник в ръководещата лява коалиция, партията " Унидас подемос " ( " Обединени ние можем " ) внесе петиция за цялостно " опрощение " за Асел и различен рапър - Валтоник, който избяга в Белгия през 2018 година, с цел да не бъде изправен на съд за " прослава " на тероризма.

Но съд в Лерида изостри още повече напрежението, като постанови още 2,5 години затвор за Асел по обвиняване в заплашване на очевидец.

Pablo Hasél Protests: Clashes in Madrid and Barcelona - The New York Times: * Pablo Hasél Protests: Clashes in Madrid and Barcelona The New York Times * Free speech protests erupt in Spain after rapper's arrest Guardian News * Rapper's arrest sparks…
— MinneapolisMinnesota (@MinneapolisM)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР