Протестите в градове в САЩ за осъждане на расизма и

...
Протестите в градове в САЩ за осъждане на расизма и
Коментари Харесай

Протестите в САЩ остават масови, но по-мирни след обвиненията срещу полицаите

Протестите в градове в Съединени американски щати за наказание на расизма и злоупотребите на полицията остават огромни , само че са по-мирни в навечерието на помена за Джордж Флойд, оповестява АП.

По-спокойните митинги са в същия ден, когато прокурорите повдигнаха обвинявания на още трима служители на реда и повдигнаха ново, по-строго обвиняване против служителя на реда, виновен за гибелта на Флойд.

Този ход на прокуратурата постави точка в невиждана седмица в актуалната американска история , в която значително се организираха мирни митинги, само че бяха разтърсени от принуждение, в това число смъртоносни набези против офицери, обири и палежи на някои места.

В цялата страна повече от 10 000 души са задържани по отношение на митингите, демонстрира изследване на " Асошиейтед прес ". Съобщава се за повече от дузина смъртни случаи, макар че събитията в доста случаи към момента се обясняват.
 Полицаят, умъртвил Джордж Флойд, може да получи 40 година затвор
Полицаят, умъртвил Джордж Флойд, може да получи 40 година затвор

Трима негови сътрудници също са с обвинявания...

Протестите все са огромни, само че значително мирни в Калифорния , където звездите на НБА Стеф Къри и Клай Томпсън вървяха с протестиращите в Оукланд.

Някои стачкуващи легнаха, с цел да покажат какъв брой време един бял служител на реда натиска с коляно врата на Флойд , до момента в който той се моли за въздух.

Първият от трите помена е плануван в четвъртък следобяд в Минеаполис на работа, където ще приказват преподобният Ал Шарптън, водач за цивилен права и юристът на фамилията Бен Кръмп.

Стотици протестиращи бяха в парк " Вашингтон Скуеър парк " в Ню Йорк, когато бяха оповестени обвиняванията .

" Това не е задоволително ", съобщи протестиращият Джонатан Ролдан, като упорства, че на всички четирима служители на реда е трябвало да бъдат повдигнати обвинявания през цялото време. " В момента към момента протестираме, тъй като не е задоволително те да бъдат затворени. Трябва да има систематични промени . "

Но настроението в Ню Йорк се помрачи по-късно денем, откакто полицейски чиновник в патрул срещу грабежи бе намушкан от засада в шията . Това провокира конфликт, в който други двама служители на реда получиха огнестрелни рани .

В същото време, президентът Доналд Тръмп настоя ръководещите нацията да подхващат твърда позиция против насилието .
 След посещаване в Белия дом, Еспър анулира изтеглянето на армията от Вашингтон
След посещаване в Белия дом, Еспър анулира изтеглянето на армията от Вашингтон

Тръмп и него упреква в уязвимост, 82-а въздушно-десантна дивизия остава в подготвеност

Надмощие на силите за сигурност - в това число офицери от екипа за избавяне на заложници на ФБР, секретните служби, отделът за битка с опиатите, Бюрото на пандизите и съгласно почитан чиновник по защитата най-малко 2200 военнослужещи от Националната армия - бяха в подготвеност, до момента в който хиляди спокойно стачкуваха във Вашингтон.

Военни транспортни средства бяха паркирани на улици покрай Белия дом , а огромно количество организации следеше от въздуха. Самолет на ФБР, разследващ аероплан на армията и хеликоптер на полицията обикаляха над протестиращите.

Демонстрантите скандираха " Никъде няма да вървим ", нямаше признаци на борби .

30-годишният протестиращ Джейд Джоунс съобщи, че демонстрациите ще продължат, макар новите обвинявания . " Това е най-малкото, което можеха да създадат ", съобщи Джоунс, който от дни участва на митингите във Вашингтон.

Няма да изтрият толкоз елементарно 400-годишна болежка , добавя той.

" Няма правдивост, няма мир ": Хиляди в Лондон стачкуват против убийството на Флойд

Протестират против расизма
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР