Протестите в Еквадор ще продължат, докато президентът Гилиермо Ласо не

...
Протестите в Еквадор ще продължат, докато президентът Гилиермо Ласо не
Коментари Харесай

Индианският лидер Леонидас Иса: Протестите в Еквадор ще продължат

Протестите в Еквадор ще продължат, до момента в който президентът Гилиермо Ласо не реши икономическите и екологичните проблеми на страната, съобщи водачът на коренното население Леонидас Иса, откакто през вчерашния ден бе пуснат по разпореждане на съда от пандиза. Той бе в ареста за към 24 часа, откакто държавното управление съобщи, че е управлявал блокирането на пътища и други насилствени дейности, спрели публичния превоз, съобщи Ройтерс. Адвокатът на Иса сподели, че задържането му е нелегално, само че държавното управление съобщи, че той ще се изправи пред съда. Дотогава го пусна на независимост против подписка.

" Докато не бъдат решени най-болезнените проблеми, ще продължим да водим тази борба, която е конституционна ", написа Иса в послание в обществените мрежи.

От понеделник пътищата северно и южно от столицата Кито са блокирани от протестиращи, които упорстват президентът да замрази цените на бензина, да разгласи мораториум върху задълженията на дребните фермери и да ограничи разрастването на петролната и минната промишленост. Протестите бяха съпроводени с навлизане в петролни полета, палене на полицейски коли и задържане на служители на реда. Иса съобщи, че митингите ще са безсрочни. Еквадорците остро усещат повишаването на живота, сподели пред медии представител на организацията на туземното население Екуарунари. Искаме президент, който да се преоринтира към това да служи на народа, сподели Карлос Сукусанай.

Източник: Българска телеграфна агенция


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР