Протестите в Добрич не спират, въпреки подадената от вицепремиера Валери

...
Протестите в Добрич не спират, въпреки подадената от вицепремиера Валери
Коментари Харесай

В Добрич отново на протест за цялостна смяна на системата

Протестите в Добрич не стопират, макар подадената от вицепремиера Валери Симеонов оставка. Студът и първият сняг не стопираха хората и те за следващ път излязоха на площада.
Разговаряме със Светослав Петков, който е едно от лицата на митинга в Добрич.

- Продължавате митингите. Не ви ли удовлетворява от подадената от Валери Симеонов оставка?
- Продължаваме напред. Една оставка не взема решение нищо, още повече, че той остава в Народното събрание, макар че не е на министерски пост и неговият глас продължава да въздейства върху развиването на страната. Затова продължаваме по същия метод и да се стигне до усъвършенствания. Но за това е нужна цялостна промяна на системата. Защото сега тя е неефективна и неработеща. Вече 29 години леви, десни, а смяна никаква.
- Какви са настояванията ви?
- Промяна на изборната система, тъй като този вид не работи. Трябва да дойдат млади, образовани хора, които да застанат отпред и да ръководят. Да са мислещи, почтени. Трябва всичко да е по нов метод – нова система, нови персони, нови способи на ръководство. Задължително вотът да е мажоритарен. Както е и в доста други страни – би трябвало президентът да ръководи, да се понижи броят на депутатите. Където има президентска република, системата е сполучлива.

За на следващия ден е планувано автошествие до Генерал Тошево и пътя за Румъния.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР