Протестите в Битоля бяха срещу клуба Ванчо Михайлов, заяви премиерът

...
Протестите в Битоля бяха срещу клуба Ванчо Михайлов, заяви премиерът
Коментари Харесай

Димитър Ковачевски: Най-голяма подкрепа за българските клубове дойде от ВМРО - ДПМНЕ

Протестите в Битоля бяха против клуба " Ванчо Михайлов ", съобщи министър председателят на РСМ

„ Най-голямата поддръжка на българските клубове в (Република Северна) Македония пристигна от ръководителя на Вътрешна македонска революционна организация - ДПМНЕ, който сподели, че е правоприемник на Ванчо Михайлов. Протестите в Битоля бяха против клуба " Ванчо Михайлов ". Така че нямаше потребност от поддръжка от България, поддръжка пристигна от тук, от ръководителя на най-голямата опозиционна партия, като допускам, че поддръжката от тази партия пристигна и за отварянето на клубовете, и за всичко, което се случи нататък ”, сподели Ковачевски.

В изявление за Канал 5 преди дни ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация - ДПМНЕ Християн Мицкоски настоя управляващите в Северна Македония незабавно да затворят клуба „ Цар Борис Трети ” в Охрид, а запитан за какво не насочи същото искане за клуба „ Иван Михайлов ” в Битоля отговори, че сред двамата има разлика.

„ Ванчо Михайлов е бил водач на организацията (ВМРО) в един исторически интервал, цар Борис Трети е бил водач на страна, която е сътрудничила на нацистите по време на Втората международна война. Има разлика сред едното и другото. Можем да приказваме за доста несъгласия, свързани с Иван Михайлов, можем да приказваме и за неговата биография, която е спорна и аз персонално не съм склонен с метода, по който е работил в избран интервал..., само че това е последователност, която Вътрешна македонска революционна организация - ДПМНЕ е подхванала и тази последователност би трябвало да се почита, ние сме партия за македонско национално единение, не би трябвало да се съгласяваме с политиките на нашите прародители и по тази причина споделям да се придържаме към днешния ден и да гледаме към бъдещето ", сподели Мицкоски.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР