Протестите в Белград срещу президента Александър Вучич продължават. От вчера

...
Протестите в Белград срещу президента Александър Вучич продължават. От вчера
Коментари Харесай

Продължава ли недоволството в Сърбия срещу президента Александър Вучич?

Протестите в Белград против президента Александър Вучич не престават. От през вчерашния ден в тях се включиха и студентите, най-много тъй като бяха арестувани част от тях.

В събота вечерта доста хора влязоха в държавната телевизия на Сърбия и желаеха гласът им да бъде чут и да им бъде обещано ефирно време. Един от тях носеше моторна резачка.
Александър Вучич: Няма да допуснем принуждение, тези, които нарушават закона, ще дават отговор Вучич сподели, че Сърбия позволява митинги до момента в който не се стигне до принуждение
Част от хората бяха арестувани, а един от тя наказан на 30 дни арест. Всички арестувани са сред 18 и 20-годишна възраст. Състуденти на тези младежи упорстват за тяхното освобождение.

Самият Вучич е във все по-остро опълчване с другите опозиционни партии.
Демонстранти в Белград направиха жива верига към президентството Те желаят да попречат на президента Александър Вучич да излезе
„ Диалогът се води в Народното събрание, а не на улицата, и това са европейски правила и полезности. Насилието е неприемливо и всички, които прибягват до него, ще понесат отговорност. На власт се идва посредством избори, по либерален път. Това, че се завладяват пространства, не значи, че е извоювана волята на народа. Можете единствено да ме убиете, тъй като аз съм легално и законно определен. Днес легитимността ми е още по-голяма. Волята на народа е нужна, с цел да се завоюва властта. Няма да тичам, тъй като съвестта ми е чиста”, сподели през вчерашния ден Вучич.

Опозицията е дала ултиматум на президента да освободи всички арестувани. В противоположен случай се готвят нови митинги. Днес сръбският в. „ Блиц” написа, че президентът обмисля прошка за арестуваните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР