Протестите в България срещу правителството на Бойко Борисов се засилиха

...
Протестите в България срещу правителството на Бойко Борисов се засилиха
Коментари Харесай

Euroactiv: Протестите в България набират скорост, нов запис наля масло в огъня

Протестите в България против държавното управление на Бойко Борисов се ускориха в сряда (29 юли), в 21-ия ден на демонстрации, като жителите блокираха огромни кръстовища и основния Дунав мост на границата на страната с Румъния при Русе-Гюргево. Това написа Euroactiv за обстановката в страната ни.
Протестите в София и други огромни градове набират скорост макар многократните изказвания на Борисов, че той не има намерение да подаде оставка и опита му да усъвършенства имиджа на държавното управление, като заменя министри и отпуска големи държавни средства за разнообразни категории служащи и пенсионери “, твърди обявата.
Друга група протестиращи блокираха още един основен детайл от интернационалния товарен транспортен кулоар - Проходът на републиката, планински проход в Стара планина, свързващ Велико Търново и Гурково.
В известия във Facebook Борисов прикани протестиращите да не нарушават естествения живот , като блокират кръстовища.
Те приканват и за оставката на основния прокурор Иван Гешев, обсъждан като инструмент за предизвикателство на боязън и опазване на статуквото.
През последните месеци Борисов заплаща висока политическа цена след няколко изявления на гласови записи и фотоси, илюстриращи стила му за корав метод и хипотетична корупция.
Нов гласов запис, който изтече в сряда, добави още масло в огъня. Глас, различим като гласа на Борисов изрича поредност от нецензурни обиди против президента Румен Радев, открит критик на Борисов, който има поддръжката на болшинството от протестиращите.
Армен Бабикян, един от уредниците на митингите, съобщи, че манифестацията ще продължи " в случай че е належащо " с месеци, до момента в който Борисов подаде оставка.
Борисов отвърна, като сподели, че Бабикян, специалист по връзки с обществеността, по-рано е „ идвал при него, предлагайки план за 3,5 милиона “ (не уточнявайки дали в евро или лева) в поддръжка на предизборната му акция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР