Протестите в България поставят ЕС пред дилема, пише в коментар

...
Протестите в България поставят ЕС пред дилема, пише в коментар
Коментари Харесай

Кронен Цайтунг: Меркел гледа към София с безпокойство

Протестите в България слагат Европейски Съюз пред алтернатива, написа в коментар на австрийският вестник " Кронен цайтунг " за обстановката у нас, съобщи БГНЕС.

Някой би трябвало да бъде неприятният. Вече повече от три седмици българите излизат по улиците, с цел да стачкуват против държавното управление на премиера Бойко Борисов. Срещу корупцията в стопанската система и в правосъдната система. И за свободата на словото.

Досега от Брюксел се чуха единствено слаби рецензии против страната от Европейския съюз с проблеми в региона на върховенството на закона. Затова си има аргументи. Както Виктор Орбан в Унгария, по този начин и българският министър председател Бойко Борисов употребява ролята на „ неприятно момче “ в своя изгода.

Само част от бежанците, които желаят да отидат в Европа, пресичат българската граница. Защо? Гърция е част от Шенгенското пространство, а България не. Пътят е по-дълъг, а българските гранични управляващи имат неприятна популярност. Много мигранти се оплакват, че са били измъчвани. Европейски Съюз обаче си затваря очите.

България има въздействие: Западни Балкани и Турция
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР