Протестите в Асеновград ще продължават, докато трите искания на протестиращите

...
Протестите в Асеновград ще продължават, докато трите искания на протестиращите
Коментари Харесай

Кметът на Асеновград: Всички роми в махалата са законно пребиваващи

Протестите в Асеновград ще не престават, до момента в който трите претенции на протестиращите не бъдат изпълнени. Едното от тях е унищожаване на нелегално пребиваващите в ромската махала. Припомняме, че напрежението там породи предходната седмица след сблъсък между роми с млади гребци и техните треньори и родители.  По информация на полицията няма нелегално пребиваващи в ромската махала. Всички са адресно регистрирани. По отношение на противозаконните постройки, по предварителната ни информация те са 120 постройки, само че те са отвън регулацията на града”, съобщи за Нова телевизия кметът на Асеновград Емил Караиванов.

За тези постройки, за които законът разреши да бъдат съборени, ще бъдат отстранени. По думите му при премахването на противозаконните постройки, за хората, които нямат родственици, при които да бъдат настанени, ще се търсят жилища.

„ Заставам зад огромна част от настояванията на протестиращите”, добави кметът на Асеновград. А хората от Асеновград желаят правдивост и санкции.

„ Не е необичайно това, което се случва в Асеновград. То се случва, тъй като ние го разрешаваме. Начинът да се излезе от тази обстановка ще отнеме време. Тази раздалеченост сред българите и ромите се получава от чувството за изтощение и незначителност”, разяснява в студиото на „ Здравей, България” Димитър Димитров от Института „ Отворено общество”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР