Протестите срещу ограничителните мерки заради коронакризата в Европа нямат потенциал

...
Протестите срещу ограничителните мерки заради коронакризата в Европа нямат потенциал
Коментари Харесай

Германски социолог: Протестите заради Covid-19 няма да родят нова политическа сила

Протестите против ограничаващите ограничения поради коронакризата в Европа нямат капацитет да родят нова политическа групировка.

Това счита немският социолог професор Дитер Рухт - шеф на Института за проучване на протестните придвижвания в Европа. В изявление за БНР той разяснява разнородния състав на стачкуващите.

„ На пръв взор ги сплотява митингът против рестриктивните мерки във всекидневието. Другото общо, без да е общ знаменател по своята същина, е генералното неодобрение от политиката. Всички те споделят злост към политическия хайлайф “, сподели прф. Рухт.

Протест против ограничаващите ограничения в Чили, простреляха служител на реда

В Германия крайнодясната парламентарна партия „ Алтернатива за Германия “ се пробва да извлече изгоди от поддръжката за митингите, само че проф. Рухт е песимистичен. „ Мисля, че капацитетът на „ Алтернатива за Германия “ е на път да се изчерпи. Ако не ни застигне втора вълна на болестта, нямам доверие да съумея да привлекат доста нови симпатизанти “.

Най-масови са митингите в Германия. Днес Федералната република отбелязва 71 години от приемането на главния си закон, Конституцията. Именно нея видяха застрашена хилядите протестиращи в Берлин, Щутгарт и Мюнхен през последните седмици. С развети шведски флагове и запушени от маски усти някои от тях носеха Конституцията на ръце, с цел да показват, че с ограничаващите ограничения се нарушават гражданските им права, обезпечени от главния закон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР