Протестите срещу мобилизацията в Русия достигнаха и най-бедната област в

...
Протестите срещу мобилизацията в Русия достигнаха и най-бедната област в
Коментари Харесай

Жените от родната област на Сергей Шойгу излязоха на протест срещу войната

Протестите против мобилизацията в Русия доближиха и най-бедната област в страната - Тува - която е и районът с максимален дял на починалите бойци в досегашните бойни дейности в Украйна.

Около 20 дами с деца се събраха в Кизил, централния град на Тувинската република, с цел да заявят съпротивата си против войната и мобилизацията.

Записи от митинга в Telegram демонстрират, че полицията арестува млади и възрастни дами с груби способи, като ги вкарва в камионетки и рейсове.

Недоволството на хората е алегорично - това е родният завършек на съветския министър на защитата Сергей Шойгу, който е един от идеолозите на нашествието в Украйна.

Според " Интерфакс " - военните комисариати в Тува към този момент са " изпълнили проекта за частична готовност ", без да се оповестява какъв брой тъкмо мъже са вкарани в поделението на локалната мотострелкова бригада.

Цялото население на региона е малко над 320 000 души.

Агенцията оповестява още, че " управляващите на републиката ще платят 5000 рубли (86 долара) за всяко малолетно дете на татко, който е мобилизиран на фронта ". Властта твърди, че ще " оказва помощ и за разрешаване на битови проблеми " на фамилиите, които остават без мъжете си.

Масовата беднотия и безработица е един от главните претекстове на локалните поданици да се включат в армията като доброволци и да рискуват живота си.

Република Тува е следващата етническа област в Русия, от която Путин избира да попълня редиците на армията си - наред с Дагестан, Бурятия, Чечня и Якутия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР