Протестите срещу корупцията в Румъния продължават. Хиляди скандираха Оставка за

...
Протестите срещу корупцията в Румъния продължават. Хиляди скандираха Оставка за
Коментари Харесай

Пореден ден на протести в Румъния

Протестите против корупцията в Румъния не престават. Хиляди скандираха " Оставка " за кабинета на социалдемократите и през миналата нощ. Тази вечер още веднъж се чака огромна проява.
На митинга в неделя Флорин Негру пристигна с съответни претенции. Едно то тях е да се понижи броят на депутатите в Народното събрание, напомня bTV.
" Политиците са извънредно корумпирани в Румъния. Имаме към 600 депутати в Народното събрание. Гласувахме преди 8 години да се понижат на половина, това не се случва ", уточни Негру.
На площада на " Победата " бяха и семейство Константин, с тях беше и 4-годишната им щерка. Казват, че поддържат демонстрациите, тъй като се сблъскват с корупцията в Румъния всеки ден.
Сред настояванията на протестиращите е и водачът на ръководещите социалдемократи Ливиу Драгня да се отдръпна от поста ръководител на долната камара в Народното събрание, тъй като на първа инстанция е наказан на 3 години затвор за корупция. Във Facebook Драгня отбрани освен себе си, само че и дейностите на жандармерията против протестиращите от петък.
Според Андра Мирон, водещ и публицист в телевизия " Реалитатея ", митингите се случват, тъй като страната е спряла да се бори с корупцията в последните две години. Според нея даже и да се стигне до предварителни избори, те ще бъдат извоювани още веднъж от социалдемократите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР