Протестите снощи в Омуртаг предизвикаха извънреден брифинг в Търговище. Пред

...
Протестите снощи в Омуртаг предизвикаха извънреден брифинг в Търговище. Пред
Коментари Харесай

Напрежение в Омуртаг заради катастрофата със загинал младеж

Протестите нощес в Омуртаг провокираха ексклузивен брифинг в Търговище . Пред представители на медиите застанаха окръжният прокурор Диляна Стоянова, прокурор Васил Ангелов, зам.-началникът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търговище Мариан Михайлов и началникът на Районното полицейско ръководство в Омуртаг Борислав Борисов. Всички те бяха единомислещи, че по случая се работи умело и че няма опити за прикриване на отговорни.
 
Късно нощес десетки поданици на Омуртаг излязоха на митинг в центъра на града, а по късно б локираха за към час основния път София-Варна. Тяхното искане бе за умело и цялостно следствие на аргументите за злополука, при която почина момче на 17 години, а различен негов връстник е в сериозно положение в регионалната болница в Търговище.

 
Протестиращите бяха на мнение, че се вършат опити да бъде прикрита виновността на другия участник в злополуката, който е локално политическо лице и общински консултант.
 
Прокурор Васил Ангелов съобщи, че са осъществени всички процесуално-следствени дейности , както са и назначени нужните експертизи.
 
„ Текат р азпити на всички очевидци и лица, които разполагат с информация по случая. Производството се следи от Окръжна прокуратура-Търговище. Предприети са всички ограничения за обезпечаване на обективно следствие “, добави Ангелов.-->
 
Опровергана бе първичната информация, че лидерът на автомобила, в който е пътувало умрялото момче, е недееспособен.
 
Първоначалната информация от полицията е била, че е недееспособен, тъй като той не разполага с българско удостоверение за правоуправление и при инспекция в МВ Р е излязло, че е недееспособен. Той е показал немско удостоверение “, уточни още Ангелов.
 
Зам.-началникът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търговище Мариан Михайлов, съобщи че митингът нощес е блокирал за 40-60 минути основния път София-Варна, наоколо до разклона за Омуртаг.
 
Актове на протестиращи не са съставяни, макар че митингът бил противозаконен, ут очни Мариан Михайлов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР