Протестите ще ескалират, ако не приемат справедливите ни искания. Или

...
Протестите ще ескалират, ако не приемат справедливите ни искания. Или
Коментари Харесай

Ще стане страшно! Лозари бият аларма: Протестите ще ескалират – или оцеляваме, или приключваме

„ Протестите ще ескалират, в случай че не одобряват справедливите ни претенции. Или оцеляваме, или завършваме. Ние сме земеделска страна. Готови сме на митинги до край. Нямаме никакви политически претенции. Без изясненост не може да приказваме за правдивост “, разяснява пред БНР-Радио София Атанас Василев, член на УС на Българската земеделска камара и ръководител на Националното съдружие на българските лозари.
Той означи, че в сектора липсва ясна и транспарантна методология и от камарата желаят да видят експертните разбори, в случай че ги има.
Василев посочи, че в страната са останали единствено 168 хиляди декара винени лозя.
„ Много декари бяха унищожени, други – заради нерентабилност – са изоставени. Задават се банкрути. Браншът изчезва “, предизвестява Атанас Василев.
Той предложи в Закона за виното, чието публично разискване тече сега, да има обособена част за спиртните питиета и да не се регламентира единствено една браншова организация.
„ Натиснати сме от банки, кредитни институции, от снабдители. Много от нас са банкрутирали, само че още не го знаят. Протестните ни дейности са безсрочни “, посочи Атанас Василев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР