„Протестите са организирани от българските граждани, а основният организатор е

...
„Протестите са организирани от българските граждани, а основният организатор е
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Борисов да си вземе “тежкото решение“ и да освободи гражданите от присъствието си


„ Протестите са проведени от българските жители, а главният уредник е господин Борисов. Той и господин Гешев са повода всички тези хора да бъдат по улиците, с цел да защитят правата си. Ние сме измежду хората и поддържаме техните претенции: оставките на Борисов и Гешев. Двамата съществени виновници да бъде блокирана страната и ключът да бъдат разблокирани кръстовищата е в тях. “ Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски пред Българска национална телевизия.

По мотив изказването на премиера за идни тежки решение, социалистът съобщи, че те ще са такива единствено за самия него. „ Тежките решения, които чакаме няколко дни, са тежки за него, а не за хората. Нека бъде по този начин добър да си вземе “тежкото решение “ и да освободи българските жители от наличието си. Единственото решение е на следващия ден обществено да пристигна в Народното събрание, и да си донесе оставката. Големият проблем на България е, че Борисов вкара мафията в ръководството. През тези 3 години се смениха над 13 министри, тъй че няма никакъв смисъл от смяна в кабинета. Тези министри са “бушони “, те гърмят при всеки един проблем “, разяснява депутатът от Българска социалистическа партия.

„ Аз не виждам предпочитание в този парламент някоя от партиите да желае да прави кабинет. Няма предпочитание, а и действителна опция. Ако господин Борисов донесе оставката си на следващия ден, доникъде на октомври умерено могат да се проведат избори. Следващият парламент с нова легитимност и ново доверие, ще направи бюджета за идната година, ще избере кабинет и в последна сметка страната ще тръгне по един естествен път и институциите ще стартират да работят. В момента нито едно министерство или институция не работят, а стоят и чакат значимото решение на господин Борисов “, изясни още той.

По мотив обвиняванията, че Българска социалистическа партия “говори “ посредством Румен Радев, Георги Свиленски съобщи, че това са изказвания единствено на Борисов и неговите сътрудници. „ Президентът е този, който ще носи отговорността за едно служебно държавно управление, и той е този, който ще избере служебните министри. Ние ще носим отговорност, когато минат парламентарните избори, когато забележим какво доверие сме спечелили от българските жители, и ние ще управляваме, когато те ни дадат тази опция. Нека да забележим обществото на кои политически партии ще даде доверието си. Сигурен съм, че ГЕРБ няма да са тези, които ще вършат идващия кабинет “, съобщи социалистът.

„ За първи път членовете на Българска социалистическа партия ще имат опцията директно да изберат своя ръководител, по тази причина този избор е значим. Ние молим за цялостно присъединяване на 12-и септември. Партията не е разединена, а просто има разнообразни отзиви измежду членовете на Националния съвет “, заключи Свиленски.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР