Протестите приличат на тези от 2014 година, които нямаха социални,

...
Протестите приличат на тези от 2014 година, които нямаха социални,
Коментари Харесай

Политолог: Като свали правителството какво ще прави Румен Радев?

Протестите наподобяват на тези от 2014 година, които нямаха обществени, а политически претенции. Това съобщи в утринния блок на БТВ политолог доцент Стойчо Стойчев.

"Протестите нямат съпоставяне, нещо по-голямо от 2013 и 2014г. са. Десните към този момент имат водач в дясно, той приказва на различен език. Дясното се еманципира - това е огромното събитие. Това дясно може да открадне гласове от ГЕРБ ", сподели още по тематиката за митингите социологът Андрей Райчев.

Ето част от платените от Божков мутри на митинга

"Ляво-дясното разделяне в този момент е спряло. Сега хората се разделят на консервативни и либерали. Новото дясно е новото демократично ", добави доцент Стойчев.

"Предполагам, че сцената на "Росенец " не е съгласувана сред Христо Иванов и Движение за права и свободи. Блестящата акция на Иванов е сполучлива, тъй като употребява "демона " на Движение за права и свободи - Ахмед Доган ", сподели още той.

"На тази митинги няма никакъв националистически детайл ", сподели Райчев.

"Радев е обединител на всички разнопосочни претенции - зад митингите стоят доста претенции и доста политически субекти ", съобщи доцент Стойчев.

"Като смъкна държавното управление, какво ще прави Румен Радев? Защото ден две ще пристигна доста бързо ", сподели още политологът и добави, че за бъдещи избори президентът може да припознае политически план.

"Вотът на народа може да успокои обстановката. Сега може да се срине системата ", разяснява Андрей Райчев.

Из фейсбук: През 2013 година беше друго. Тези, които желаят властта в този момент, не мислят за България

"Не разбирам, за какво изборите би трябвало да се състоят 7 месеца по-рано от постоянните. Те ще са през грипния сезон и по време на пандемия ", приключи доцент Стойчо Стойчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР