Протестите през ноември срещу отношението на Google към заетите жени

...
Протестите през ноември срещу отношението на Google към заетите жени
Коментари Харесай

Google отмъщава на жените, протестирали срещу компанията

Протестите през ноември против отношението на Гугъл към заетите дами в компанията доведоха до много съществени последици за уредниците.

20 000 чиновници на IT колоса напуснаха работните си места в символ на митинг предходната година през ноември. Недоволството им е поради неглижирането от страна на компанията на сигналите са полов тормоз, написа BBC.

Сега, няколко месеца по-късно, във вътрешен имейл, оповестен от Wierd, две от организаторките на митинга упрекват Гугъл, че си отмъщава поради случилото се през ноември. Технологичната компания отхвърля изказванията.

Активистката Клеър Степлетън споделя, че е била свалена от поста на маркетинг управител след митинга.

" Шефът ми стартира да ме пренебрегва, работата ми беше трансферирана на други хора и ме караха да си взема болничен, макар че не бях болна ", споделя тя.

" Едва откакто наех юрист и той се свърза с компанията, се стигна до следствие. Тогава ми върнаха поста, на който бях - или най-малко на хартия изглеждаше по този начин. За интервала обаче, за който трябваше да ми възстановят позицията, работната среда бе станала толкоз враждебна и мислех, че всеки ден съм по-близо до това да напусна компанията. "

Мередит Уитейкър, която е другият създател на имейла, твърди, че нейната роля в компанията също е претърпяла промени.

В обособен случай Гугъл основава съвет за Изкуствения разсъдък и кани Кей Коу Джеймс да застане отпред. Тя е ръководител на консервативната фондация Heritage Foundation и оспорва нуждата за равни права на мъжете и дамите на работното място.

Тогава повече от 2000 чиновници подписват декларация в символ на митинг против Джеймс, а Мередит Уитейкър споделя обществена, че Гугъл я е привлякъл. Тогава IT компанията закрива съвета за ИИ.

По-късно обаче Мередит получава писмо от софтуерния колос, в което е известена, че в случай че желае да резервира работата си в Гугъл, би трябвало да се откаже от ролята си в института за ИИ - AI Now Institute в Ню Йорк.

В имейла на двете активистки се споделя, че техните истории не са единствени. Двете дами споделят, че Гугъл има политика да отмъщава, която постоянно се употребява, с цел да не разреши на дамите, афроамериканците и половите малцинства да приказват против компанията.

" Ако желаеме да спрем дискриминирането, издевателството и неетичното взимане на решения, би трябвало да сложим завършек на отмъщението против хората ", написа в писмото.

От Гугъл отхвърлят за сходни практики и споделят, че ще проверяват всеки случай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР