Протестите през 2013 година бяха много по-яростни и гневни от

...
Протестите през 2013 година бяха много по-яростни и гневни от
Коментари Харесай

Политолози за протестите: Спонтанни, но абсолютно глупави и необосновани

Протестите през 2013 година бяха доста по-яростни и гневни от сегашните. Тогава имаше присъединяване и на агитки, имаше съществени конфликти. Вчерашните митинги не приличаха на това. Протестите през вчерашния ден бяха много разпръснати - нямаше повече от 1000-2000 хора тук-там.

Така политологът Димитър Димитров разяснява вчерашните и днешни митинги, които се организираха в по-големите градове, против високите цени на горивата и ниските приходи на българина.
``
реклама

Според него в случай че в този момент държавното управление подаде оставка, ще спрат всички състезания за автомагистрали, ще се спре въвеждането на ТОЛ системата, страната като цяло ще спре да действа.

" Сегашният бюджет е един от най-социалните. Ако евроизборите потвърдят настоящето статукво, ще се гледа далечната вероятност за избори. При едни предварителни избор " патриотите " ще го отнесат. Те прекомерно се опияниха от властта и се взеха на съществено. Те започнаха да вредят на ръководството ", безапелационен е политологът в " Денят ON AIR ".

Социологът Юлий Павлов пък е още по-твърд в своето мнение - " сходни спонтанни митинги са безусловно глупави ".

" Цените на горивата не зависят от държавното управление. Ако приказваме аз бедността - би трябвало да излезем от тематиката за митингите. През 2007 година Брутният вътрешен продукт на глава от популацията беше 28% от междинното за Европейски Съюз, сега е 52%. Средният приход на Европейски Съюз пораства, а на българите също. Хората нямат право да стачкуват за цените на горивата. Държавата може да се намеси, само че се надявам да не прави такава дивотия ", посочи пред Bulgaria ON AIR социологът.

Той счита, че спонтанните митинги се употребяват от партиите, които са в съпротива или от тези, които изобщо не са в Народното събрание. Павлов твърди, че митингите са изцяло неубедителни и голословни.

" С митинги, когато не са извънредно всеобщи, държавно управление не се смъква. Нито Борисов падна поради митингите, нито Орешарски. Ако в този момент Движение за права и свободи отдръпна неявната си поддръжка от държавното управление, то на държавното управление ще бъде мъчно да си изкара мандата ", приключи специалистът.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР