Протестите на площад Тянанмън от 4 юни 1989 г., известни

...
Протестите на площад Тянанмън от 4 юни 1989 г., известни
Коментари Харесай

Стотици студенти загиват на площад Тянанмън

Протестите на площад Тянанмън от 4 юни 1989 година, известни в Китай като Събитията от 4 юни, както и Клането на площад Тянанмън са серия студентски митинги провели се на площад Тянанмън в Пекин в интервала 15 април – 4 юни 1989 година
Водещ идеолог на смазването на китайското студентско придвижване е Дън Сяопин. На 4 юни 1989 година на площада излизат танкове на НОАК и с демократичните процеси в КНР е завършено. Стотици протестиращи за народна власт китайски студенти са убити. 
От тогава, страната в никакъв случай не приказва за нещастието на " Тянънмън ". Всички видеокадри и задгранични изявления са изтрити. Милиони китайци не знаят, че нещо се е случило през 1989 година Никога не са виждали придобилите международна популярност фрагменти на човек с пазарска чанта, който препречва пътя на танковете на площада.
Колко души са били убити и до през днешния ден остава незнайно, напомня Нова телевизия. В формалната позиция на Китай се приказва за 300 жертви. Но съгласно други оценки, убитите са над 2 хиляди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР