Протестите на пътния бранш спират в следващите два дни, след

...
Протестите на пътния бранш спират в следващите два дни, след
Коментари Харесай

Пътният бранш спира с протестите за следващите два дни

Протестите на пътния отрасъл стопират в идващите два дни, откакто влезе в режим на разговор с Министерството на районното развиване и благоустройството. Това стана ясно от изявление след срещата сред браншова камара " Пътища " и отрасловия министър Виолета Комитова.

" Протестите бяха, тъй като имаше чувството, че нямаше разговор. Тука става въпрос за договорите на всички компании. При проверяването, Министерство на регионалното развитие има несъмнено мнение, ние имаме друго. На път сме да намерим компромис. Докато не реализираме окончателното решение, тогава няма да дадем отговорим. През тези два дни ще работим на техническо равнище, с цел да почистим проблемите на юридическо и финансово равнище ", обявиха от пътностроителния отрасъл.

Виолета Комитова обясни в отговор на журналистически въпрос, че не става въпрос за инспекции , а за съглашения към съществуващите контракти.

" Стигна се до стадий, че като че ли несъгласията ще се изчистят. Има оптимизъм след днешната среща ", подчертаха още от сектора.

По-рано представители на пътния отрасъл се срещнаха с министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова в отрасловото министерство. ПТова стана откакто те завършиха петия народен митинг в София, където струпаха тежка техника - снегорини и камиони на жълтите павета и пред Министерство на регионалното развитие, в израз на своето неодобрение.

„ Заплатите на тези служащи са на техните шефове и притежатели. Такава обстановка няма – виждам медийни предавания по какъв начин пътни строители се оплакват, че от 4 месеца не са получавали заплати “, съобщи Комитова преди началото на договарянията и посочи, че това не е отговорност на страната, защото на процедура нямат трудово-правни връзки със самите компании.

Лазар Лазаров , изпълнителен шеф на браншова камара „ Пътища “, уточни, че измежду членовете на камарата има и такива компании, които имат з атруднения да изплащат заплатите на служащите. " Става въпрос за компанията, която поддържа пътната инфраструктура в област Перник. Всички останали компании получават заплатите си с помощта на притежателите, а не на страните. В интервал на 6 месеца сдруженията не се получавали своето заработено по отношение на страната. Компаниите имат сключвани надлежни контракти. Само преди 2 месеца беше осъществено заплащане към държавната компания „ Автомагистрали “, останалите не са получили и един лев. Никой не е споделил, че сега на подписването на контракта, че с а противозаконни или неточни ", уточни той и посочи, че виновността не е тяхна за това, в случай че е по този начин.

Представителите на пътния отрасъл увериха, че става въпрос за браншови митинг, а не за политически или синдикален подобен, защото има да се вземат решение доста проблеми в бранша.


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР