Протестите на МВР остават. Това подчерта пред БНР Валентин Попов,

...
Протестите на МВР остават. Това подчерта пред БНР Валентин Попов,
Коментари Харесай

Синдикатът на МВР: Диалогът с министър Рашков върви зле, ще има нови протести

Протестите на Министерство на вътрешните работи остават. Това акцентира пред БНР Валентин Попов, ръководител на Синдиката на Министерство на вътрешните работи.

" Направихме задоволително взаимни отстъпки. Увеличението на заплатите е в основата на митингите, само че настояваме за същинска и обхватна промяна в Министерство на вътрешните работи. И то едновременно, а не на порции ", уточни Попов.

" Диалогът с министър Бойко Рашков върви зле . Предложенията, които вършим, не се одобряват като оферти, а като рецензия. Искаме цялостен разбор на системата, само че това не се възприема от управлението ", изясни още той.

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи възобновява митингите при започване на юни месец. В момента се водят и взаимни диалози с представители на синдикатите на чиновниците в пандизите за общи дейности. Фиксирани са две дати, сподели от своя страна Генади Тенев от синдикалната конструкция в Бругас.

„ Бяхме принудени за следващ път да прибегнем до протестни дейности, в отбрана на наши претенции или по-точно отстояване наши претенции, които към този момент няколко години са настоящи, като фактически е нужна промяна в Министерство на вътрешните работи и съответно възнаграждение на труда ни. Говорим за такова възнаграждение, че да покрие инфлацията, както и разликата, която се реализира преди година и половина при увеличение на заплатите  в няколко държавни администрации ", уточни Тенев. 
 
" Заедно с нашите сътрудници от Синдиката на чиновниците в пандизите в България определихме две дати за протестни дейности. Едната е 3 юни, к ато ще премине под формата на безмълвни митинги, пред постройките на съответните институции. Все още не сме прецизирали дали в обедната отмора ще стане това или след работно време.  Ако и по-късно няма някакъв резултат и  не се реализира мечтаното от нас ще създадем на 12 юни народен митинг, пред Народното събрание ", посочи още той. 

" Очаквам да се включат в митингите всички, които имат предпочитание тези промени да се случат, а които не го създадат значи, че са удовлетворени от заплатите си и не се интересуват от промените. Доста от чиновниците на Министерство на вътрешните работи са ангажирани и са непрекъснато в командировки при защита на държавната граница, както и на всеобщи мероприятия в София. Има и такива, които няма по какъв начин да участват в посочени две дати на митингите, поради чисто служебни задания. Затова ще се преброим ", добави Ганади Тенев. 

" Вече близо 7 месеца работи новото държавно управление, което пристигна с подписано съдружно съглашение, с приложение, към което имаше отговорности, които трябваше да бъдат осъществени в бранш „ Сигурност “ и в частност на Министерство на вътрешните работи. Едно от тях беше, до 6 месеца да се извършат систематичен и функционелен разбор на вътрешното министерство. Това да момента го няма. Има единствено частични дейности, запознаване с отчети и оферти за вадене на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ от Министерство на вътрешните работи и вкарването ѝ в държавна организация, след това това отпадна,  по-късно още веднъж да бъде извадена от вътрешното министерство. В момента няма мотив какво ще коства това на страната. Няма разбор на Гранична полиция, на Главните дирекции. Искаме да знаем какви са упованията на обществото, какво желаят от системата. Колегите вършат каквото могат с наличните средства. Точно това се пробвам да обясня. Гражданите виждат всеобщия чиновник - служителите на реда, които са на улицата, граничните служители на реда също, както и пожарникарите и спасителите. На по-малко хора им се вмениха повече условия. Няма по какъв начин да ги свършат. Голяма част от чиновниците работят към момента поради това, че усещат като предопределение тази своя специалност ", добави той. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР