Протестите на медицинските специалисти са абсолютно справедливи и са протести

...
Протестите на медицинските специалисти са абсолютно справедливи и са протести
Коментари Харесай

Мая Манолова не иска БСП да я издига за кандидат-кмет на София

Протестите на медицинските експерти са безусловно обективни и са митинги освен за по-добри условия на труд и почтено заплащане, само че техните претенции са за промени, за промяна в здравната система, което е значимо за всички нас като пациенти. Този обективен митинг би трябвало да бъде подсилен от всеки почтен български жител, тъй като това е митинг и за неговите права, за правото на налично, качествено, навреме опазване на здравето.
Това сподели за БНР омбудсманът Мая Манолова и добави: 

„ Налице е цялостен отвод на министъра да взема решение проблемите в здравната система, да извършва поетите задължения и да прави промени “.

В предаването „ Неделя 150 “ тя напомни поетите от министър Ананиев задължения към медиците и заключи:

„ Резонен е въпросът: „ Кога за министъра ще настъпят датите 25 април, 10 май и 1 юни и не е ли към този момент извънредно време обещанията преди избори, тъй като всичко това се случваше преди евроизборите, да се извършват по-късно “.

Омбудсманът призна, че на моменти се усеща безсилна и обезкуражена в опитите си да накара институциите да си свършват работата:

„ Хората имат големи упования, че поддръжката, която им давам, ще даде своите резултати. Продължавам да се натъквам на откровени безобразия, които се отнасят до съществени човешки права. В случая с медицинските експерти, изключително ме взривява опитът на мощните да мачкат слабите, опитът да бъдат потушени митингите, да бъдат осъдени хора за това, че протестират…Тези митинги към този момент се трансфораха в митинги за човешки права. Те са индикатор за това какво е положението на демокрацията в България през днешния ден “.

Омбудсманаът изиска отговор по Закона за достъп до информация какви са основанията на енергоразпределителните сдружения и топлофикациите да желаят нарастване на цената от 1 юли. Тя разяснява, че това се е наложило заради „ неуместното събитие, че числата в настояванията на енергийните сдружения просто са заличени “. Тя посочи, че са не били заличени числата на топлофикациите.
Няма причини за какво се постанова увеличение цената на парното, поради че природния газ е на исторически ниски цени, сподели Манолова. Тя чака да получи информацията „ безусловно тези дни, тъй като в противоположен случай ще влезем в правосъдна сага “ и напомни, че към този момент е осъдила „ Топлофикация “ поради цената на юрисконсултските хонорари.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР