Протестите на медицинските сестри ще продължат, защото нито едно от

...
Протестите на медицинските сестри ще продължат, защото нито едно от
Коментари Харесай

Протестите на медицинските сестри ще продължат, исканията им не са изпълнени

Протестите на медицинските сестри ще продължат, тъй като нито едно от досегашните им претенции не е изпълнено. Това съобщи пред БНР един от уредниците Димитрия Димитрова.

“Нови претенции няма да има, тъй като нито едно от старите не е изпълнено. По групов трудов контракт минималната заплата би трябвало да бъде 950 лева Това е осъществено единствено където има подписан групов трудов контракт (КТД). За жал на множеството места няма подписан КТД и няма по какъв начин да се доближат тези суми, а да не приказваме, че нашето искане е за две минимални работни заплати за България, което за момента е 1120 лв. “, изясни тя.

Димитрова добави, че съгласно нея в допълнение отпуснатите средства за заплати на доста места са били изхарчени за погасяване на остарели отговорности и битови разноски на лечебните заведения. На 11-и септември от 11 часа медицински сестри ще стачкуват пред постройката на Министерския съвет.

Двата огромни синдиката могат да провеждат обособен огромен митинг на медицински експерти, сподели пък президентът на КТ "Подкрепа " Димитър Манолов. "Системата на заплащането на техния труд го е закъсала, тъй като заплащането на тия фрагменти е опосредено. Плащат се така наречен "клинични пътеки " и от там нататък не е ясно какво тъкмо се случва и тези пари до кого и по какъв начин стигат. Безпощадно ясно е, че те не стигат до междинните медицински експерти ", уточни синдикалистът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР