Протестите на жълтите жилетки във Франция се оказаха фатални за

...
Протестите на жълтите жилетки във Франция се оказаха фатални за
Коментари Харесай

Повече от половината пътни камери във Франция не работят

Протестите на „ жълтите жилетки ” във Франция се оказаха съдбовни за камерите край пътя, засичащи нарушителите на скоростта. Това докара и до парализиране на цялата система на френската полиция, написа Automedia.

По данни на BBC, протестиращите с жълти жилетки всеобщо и планувано изваждат от строя камерите. Това удостовери и министърът на вътрешните работи на Франция - Кристоф Кание, съгласно който към 60% от устройствата за засичане на превишена скорост към този момент са отвън строя.

Според английския Daily Mail, в някои департаменти на страната са останали неповредени единични комплекси. Около 250 от общо 3275 камери по пътища във Франция са повредени дотам, че не подлежат на ремонт. На други 1500 устройства са нанесени такива вреди, че те просто не работят.

„ Жълтите жилетки ” употребяват разнообразни способи за битка с камерите – от боядисване и облепване със скоч на обективите до запалване. До момента вредите от дейностите им се пресмятат на близо 10 млн. евро, които ще бъдат нужни, с цел да бъдат възобновени устройствата и те да стартират да действат обикновено.

Първите акции на протестиращите бяха против желанията на държавното управление да повищи цените на горивата. След това „ жилетките ” откриха и други мотиви за неодобрение, като един от тях беше намаляването на оптималната скорост по пътищата от 90 на 80 км/ч. Според протестиращите, по този метод не се покачва сигурността, а се попълня бюджета. Това е и една от аргументите, те да нападат устройствата за засичане на скоростта.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР