Протестите, които се очакват другата седмица в София и страната,

...
Протестите, които се очакват другата седмица в София и страната,
Коментари Харесай

Истината: Цветан Василев и Иво Прокопиев обединени против правителството и прокуратурата

Протестите, които се чакат другата седмица в София и страната, срещу държавното управление на Бойко Борисов и кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор, се оказват добре проведени по оста Разград-Белград.

Макар да бъдат не повече от стотина-двеста маршируващи (които медиите от кръга „ Капитал “ и трансформиралата се в рупор на задкулисието телевизия бТВ сигурно ще се опитат да показват пред обществото като „ хиляди “), забележителна е координацията сред двамата подсъдими олигарси Иво Прокопиев и Цветан Василев в желанието им да разрушават държавността и да се изкарат „ жертви “ на властта и на правораздавателните институции.

Наскоро по бТВ беше задействан даже и общият им наставник Иван Костов, по времето на който и двамата стремглаво забогатяха посредством предоставените им сладки части от баницата на незаконната приватизация – КТБ и „ Каолин “.

Оказва се, че присъдружното на Прокопиев Неправителствени организации „ Правосъдие за всеки “, формирано от грантови лапачи на средства от Джордж Сорос, си партнира повече от добре с БОЕЦ, което пък е на ръчно ръководство от Цветан Василев. Формално „ митингите “ на двете организации, формирани от безработни лумпени, издържащи се от богатите им спомоществователи, са оповестени в разнообразни дни, с цел да бъде заблудено обществото, само че в действителност хората, проведени да дефилират под прозорците на Съдебната палата и на „ Дондуков “ ще бъдат едни и същи.

Пост във фейсбук на Георгиев разкрива истината и колабороцията с протестъра Велислав Величков от „ Правосъдие за всеки “.

По думите на Георгиев, същият е приказвал с Величков за общ митинг през август, а думите на Величков били „ за август няма смисъл, даже мен не няма, само че за септември ще подкрепим всичко “.



Антоанета Василева и щерка й Радосвета също от месец насам интензивно споделят в Туитър постовете на „ Правосъдие за всеки “, което е още един белег за общите дейности на Василев и Прокопиев срещу прокуратурата.

Призивите за принуждение пък, популяризирани от последователите на Георги Георгиев и персонално от него, явно целят основаване на провокации и слагане на Министерство на вътрешните работи в обстановка да опази публичния ред с цената на по-твърди ограничения. Което несъмнено незабавно ще бъде употребявано от медиите на Василев и Прокопиев за в допълнение нагнетяване на напрежение.

Но в случай че въпреки всичко се стигне до блокади на правосъдните покои от шепата хулигани, предвождани от Величков и Георгиев, то обезпечаването на правата на жителите, разчитащи на настояща правосъдна система (за разлика от олигархичното задкулисие, което се надява на обратното), би трябвало да бъде приоритет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР