Протестите, които разтърсиха Иран, не бяха свързани само с икономиката.

...
Протестите, които разтърсиха Иран, не бяха свързани само с икономиката.
Коментари Харесай

Иранският президент: Антиправителствените протести не бяха само икономически

Протестите, които раздрусаха Иран, не бяха свързани единствено с стопанската система.

Това сподели президентът Хасан Рохани, намеквайки, че същинските цели са били авторитетните консерватори, които се опълчват на неговите проекти за разширение на персоналните свободи и поощряване на разведряването в чужбина, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.
"Би било неправилно пояснение на събитията, а също засегнатост към иранците да се приказва, че те са имали единствено стопански претенции ", сподели Рохани. "Хората имаха стопански, политически и обществени претенции ", съобщи той.

Рохани прикани за унищожаване на рестриктивните мерки върху обществените медии, употребявани от антиправителствените стачкуващи.
Той отхвърли апелите на твърдолинейни духовници за непрекъснато блокиране на достъпа до обществените медии и приложенията за известия. "Достъпът на хората до обществените медии не би трябвало да бъде непрекъснато стеснен. Не можем да бъдем безразлични към живота и работата на хората ", съобщи президентът.

Според него на хората би трябвало да се разреши да подлагат на критика всички ирански публични лица без изключение. "Никой не е почтен и хората могат да подлагат на критика всеки ", сподели Рохани. Външният министър Мохамад Джавад Зариф предизвести прилежащите страни да не подклаждат неустановеност в Иран, имайки поради антиправителствените митинги, показва Асошиейтед прес. "Някои страни се пробваха да злоупотребят със протичащото се в последно време ", сподели той на конференция по сигурността в Техеран, без да упрекна съответна страна.
По думите му "никоя страна не може да сътвори безвредна среда за себе си за сметка на основаване на неустановеност измежду съседите си ". "Подобни старания " единствено ще доведат до противоположен резултат, съобщи Зариф.

Той дефинира изключителното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свикано от Съединени американски щати по отношение на митингите в Иран, като крушение и доказателство, че държавното управление на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила е "изолирано на интернационално равнище ". Светът "стана очевидец, че всички други членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации приказваха за попречване на интервенция във вътрешните работи на Иран ", сподели министърът. Зариф предизвести, че групировката "Ислямска страна " продължава да е дейна и съставлява опасност в района и отвън него макар унищожаването на самозвания й халифат в Сирия и Ирак, и прикани за нейното "пълно смазване ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР