Протестите, които избухнаха в Салвадор, след като миналата седмица биткойнът

...
Протестите, които избухнаха в Салвадор, след като миналата седмица биткойнът
Коментари Харесай

Продължават протестите в Салвадор заради биткойн

Протестите, които избухнаха в Салвадор, откакто предходната седмица биткойнът стана законно платежно средство в страната, не престават да се разрастват. По случай 200-годишнината от оповестяването на независимостта на Салвадор на 15 септември, стотици стачкуващи излязоха на митинг против ръководството на президента Наиб Букеле и подпалиха чисто нова машина за биткойни в столицата Сан Салвадор, предава ``Блумбърг``.

Заедно с въвеждането на биткойн държавното управление предложи повече от 200 промени в конституцията, в това число унищожаване на възбраната за преизбиране на президента Наиб Букеле, което подхрани още повече гнева на салвадорци против държавното управление. Съгласно законодателството, утвърдено от ръководещата партия, търговците са длъжни да одобряват криптовалута и всички цени на артикули и услуги би трябвало да бъдат изразени в долари и биткойни.

Президентът Наиб Букеле съобщи, че посредством биткойн живеещите в чужбина ще могат по-лесно да изпращат парични преводи назад вкъщи, както и че ще донесе вложения, туризъм, нововъведения и икономическо развиване за страната. Цената на биткойн обаче се срина до най-ниското си равнище от близо месец, като в един миг падна от 52 хиляди $ на под 43 хил. долара. Опозиционен политик в страната съобщи, че рухването е довело до това една от най-бедните страни в Латинска Америка да загуби 3 милиона $.

Разпространението на биткойн в Салвадор е надалеч от това, което президентът бе планувал, когато стартира смелия си опит. Оказа се, че Apple и Huawei не оферират поддържания от държавното управление дигитален портфейл Chivo, а сървърите трябваше да бъдат свалени, откакто не можеха да се оправят с регистрациите на потребителите. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР