Протестите и размириците са обявени като опит за преврат и

...
Протестите и размириците са обявени като опит за преврат и
Коментари Харесай

Кръв и милиарди в Казахстан. Народът срещу олигархията, някои прилики с България

Протестите и размириците са оповестени като опит за прелом и закононарушение против страната. (Прилича ли ви на обвиняванията на българската прокуратура против десетки участници в митингите през 2020 г.)

Първоначално бе обявено, че националното неодобрение е поради нарасналите цени на горивата. Оказа се обаче че народът е неудовлетворен от ръководството и жестоката корупция, обхванала всички браншове на живота. На доста от плакатите пишеше „ Старче, махай се! “ и „ Долу диктатора! “

Десетки служители на реда, чиновници в спецчастите и военни минаха на страната на протестиращите. Те бяха оповестени за дезертьори и предатели. Много от тях са застрашени от доживотни присъди.

Тогава пристигнаха Спецназа от Русия и малобройни подразделения от Беларус и Армения. Получи се заповед да се стреля на месо. Тя бе изпълнена и улиците се окървавиха. В името на отбраната на сатрапа Назарбаев и неговото ръководство, което продължава и до през днешния ден.

Престрелките в крайните квартали на Алма Ата по булеварда извеждащ към Бишкек не престават, съгласно организация „ Спутник “. Няма данни за броя на жертвите и ранените. Сирените вият непрестанно, а жителите се приканват да останат в домовете си.

В последните часове Путин е провел няколко диалога с президента Токаев.

Токаев твърди, че в най-големите градове на 20-милионната страна са са извършени шест талази от митинги, които той окачествява като терористични офанзиви. Терористи назовава и разбунтувалите се, които били проведени в отряди, наброяващи над 20 000 души.

В тази връзка е бил уволнен Карим Масимов, началник на вътрешната сигурност на Казахстан. Той е упрекнат в осъществяване на изменничество.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко от своя страна е декларирал, че поддържа формалната власт в Казахстан и е подготвен да окаже военна помощ когато и да е за нейната отбрана.

Според някои наблюдаващи задкулисието, което ръководи Казахстан, се ръководи от междинната щерка на Назарбаев – Динара. Днес се появиха известия, че тя и татко й са отпътували скрито за Швейцария в купения от нея палат Белрив. По-късно тази вест бе опровергана, на към момента никой не знае къде се намират двамата.

Не цените на петрола, а нетърпимостта от олигархичното ръководство, е причина за протестите и митингите. Този извод се постанова от ден на ден. Скоро ще узнаем цената на това неодобрение. Кръвта на мирни жители към този момент е пролята...

Нурсултан Назарбаев е бил 30 години началник на Казахстан под друга форма и режими. Първи секретар на комунистическата партия по времето на Съюз на съветските социалистически републики. След това Първи президент на новоотделилата се от Съветския съюз република. Председател на ръководещата партия „ Нур Отан “. Председател на Съвета по сигурност на Казахстан. Отдавна канонизиран от партийната върхушка. Издигнати са монументи в негова чест. Прожектират се 8 документални кино лентата по един всеки ден, като всеки споделя за обособен интервал от живота на Назарбаев.

Семейството на „ великия водач “, „ бащата на нацията “ има несметни благосъстояния. По неофициални данни в разнообразни банки, най-вече в Швейцария и Англия, Назарбаев и трите му дъщери държат над 7 милиарда $. Към тях прибавете към 20 приказни имения и старинни дворци в разнообразни страни. Според „ Форбс “ междинната му щерка Динара е най-богатата жена в Казахстан. Тя има към 3 млрд $.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР