Протестите и насилието в Чили продължиха и днес, въпреки че

...
Протестите и насилието в Чили продължиха и днес, въпреки че
Коментари Харесай

Нови жертви на протестите в Чили

Протестите и насилието в Чили продължиха и през днешния ден, макар че президентът Себастиан Пинера анулира покачването на цените на билетите за метрото, което докара до митингите, съобщи Асошиейтед прес.

По данни на представители на локалните управляващи в региона на столицата на Сантяго, минимум трима души са починали при пожар в два ограбени супермаркета. Около 60 магазина на Walmart станаха обект на вандалски прояви и доста от тях не отвориха порти.



Други петима души бяха открити мъртви в изгорен склад. Според управляващите те не са били чиновници на склада.

Най-малко две авиолинии анулираха или отложиха полетите до столицата Сантяго. Засегнати са над 1400 пасажери.



Президентът Пинера разгласи в събота, че анулира покачването на цените на билетите за метрото, което докара до митинги, при които бяха нанесени вреди за милиони долари.

"Демокрацията има освен правото, а и задължението да се пази, употребявайки всички нужни средства, дадени й от самата народна власт, с цел да се бори с тези, които желаят да я унищожат ", съобщи Пинера, представен от Франс прес, след среща с ръководителите на двете камари на Народното събрание и на Върховния съд. Той разгласи удължение на изключителното състояние в страната.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР