Протестиращите за смъртта на Митко от Цалапица и органите на

...
Протестиращите за смъртта на Митко от Цалапица и органите на
Коментари Харесай

Разбраха се! Майката на убития Митко ще получи среща в прокуратурата, но в приемния ден

Протестиращите за гибелта на Митко от Цалапица и органите на реда „ бранещи ” входа на прокуратурата в Пловдив се схванаха. След близо час и половина викания и крясъци и предпочитание за среща с способен прокурор, който да е осведомен с следствието, протестиращите се отдръпнаха и до ескалация на напрежението не се стигна.
Прочетете още
Жителите на Цалапица, водени от майката на убития Митко, се схванаха с представител на прокуратурата, че срещата на дамата с окръжния прокурор може да протече единствено по каналния ред. Тоест тя ще има право на диалог единствено в приемния ден за жители.

Такъв ден има всяка първа и трета сряда от месеца от 11 до 12 часа. Следващия приемен ден обаче се пада на 6 септември, който обаче е формален почивен ден и по този начин най-близката дата остава 20 септември.



Тъй като не получиха отговори обаче, протестиращите се заканиха на следващия ден в 19 часа да затворят кръговото на Орта хан, на пътя Пловдив-Пазарджик, сред Цалапица и Стамболийски.

Ако никой не ни чуе ще останем цяла нощ там в случай че би трябвало. Ще затворим четирите изхода с по една кола и ще я заключим, с цел да стои блокиран пътя ”, заканиха са жителите на селото.

Майката на убития Димитър - Атанаска Бакалова, упорства за повече изясненост по случая и добави, че желае да знаят какво се е случило след следствения опит. Тя и околните ѝ пожелаха и да видят Европейската заповед за арест, с която се търси посоченият за причинител на жестокото ликвидиране – Рангел Бизюрев.

Как мина самият митинг през днешния ден и какви са другите претенции на хората, вижте тук:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР