Протестиращите за по-високи полицаи могат да затворят Орлов мост, могат

...
Протестиращите за по-високи полицаи могат да затворят Орлов мост, могат
Коментари Харесай

Шеф на полицейски синдикат: Можем да затворим Орлов мост и магистралите

Протестиращите за по-високи служители на реда могат да затворят " Орлов мост ", могат да вършат манифестации по автомагистралите или митинги по граничните пунктове. Това споделя в свое изказване ръководителят на най-големия профсъюз в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) Валентин Попов.

От месеци чиновниците на Министерство на вътрешните работи упорстват за 25% скок на заплатите им. Досега това не се е случило макар уверенията, че парите във ведомството ще се усилят след промени и актуализацията на бюджета.

Попов прецизира, че посланието му е персонално и не ангажира синдиката. Той стартира с послание с " До който за какъвто се мисли в Република България ", обръща се към ръководещите и опозицията и декларира, че " за изтерзаните ни полицейски (и пожарникарски, и надзирателски) мозъци към този момент не е напълно ясно кой от вас какъв тъкмо е ".

Той припомня, че нарастване на заплатите е дадено преди много време, а служителите на реда са хвалени за положителната си работа на първа линия по време на ковид-кризата, само че всичко е завършило с потупване по рамото. Попов цитира и изявление на вътрешния министър Бойко Рашков, че промяната в силовото ведомство била приключена на 98%. Той показва още, че на митинга си на 12 юни чиновниците са декларирали, че той ще бъде последният подобен " провеждан в цялостно сходство с буквата на закона ".

" Следващите ни митинги ще се организират по образеца, който вие ни дадохте. Без вземане предвид с условията на Закона за събранията, митингите и манифестациите. Искате затворен " Орлов мост "? Няма проблем, ще устроим там заседание за няколко часа (или дни, в случай че е нужно). Искате затворени автомагистрали? Готово – ще имате манифестации по автомагистралите. И като бонус – митинги по граничните пунктове “, написа той.

Попов декларира, че чакат 25% нарастване на заплатите да бъдат препоръчани сред двете четения на актуализацията на бюджета.

" В противоположен случай можете да очаквате да стартираме да се държим също като вас ", написа той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР