Протестиращите в София отново блокираха важни кръстовища, съобщава "Ди Цайт",

...
Протестиращите в София отново блокираха важни кръстовища, съобщава "Ди Цайт",
Коментари Харесай

Борисов няма да си тръгне лесно, посочват германски медии

Протестиращите в София още веднъж блокираха значими кръстовища, оповестява "Ди Цайт ", представен от "Дойче веле ". Те упорстват за оставка на държавното управление, на основния прокурор и за нови избори. Този път за блокадата оказват помощ пейки и контейнери за отпадък. "Дори да разчистят краткотрайните лагери, ще ги изградим още веднъж ", заявяват протестиращите.

Протестът против тиквите

"Безредици на улицата на тиквите " - по този начин немското списание "Дер Шпигел " озаглавява материала си, отдаден на антиправителствените митинги в България. От един месец няколко хиляди стачкуват всекидневно, а през септември - след края на лятната почивка, се чака да станат и повече, пишат в "Дер Шпигел " и показват, че 60 % от българите поддържат митингите. Около Орлов мост към този момент се приказва за "Улица на тиквите ". "Тиквата " е прякорът на премиера Бойко Борисов, разяснява изданието. Той е зложелател номер едно и съществена цел на митингите. Името му е синоним за цялата политическа система, за ендемична корупция, за неправда, за подкопаване на демокрацията, за липса на бистрота, за корист с власт, шуробаджанащина и заличаване на околната среда, четем още в немското списание.

Рокадите в кабинета няма да оказват помощ на Борисов, само че той няма да си тръгне и елементарно. Борисов има съдружници, счита "Дер Шпигел ". Неговата партия ГЕРБ е почитан член на фракцията на ЕНП в Европейския парламент. Член на ЕНП е и Християндемократическият съюз на Ангела Меркел. "Госпожо Меркел, не се ли срамувате от този подкупен вид? ", гласи афиш на немски език, повдигнат по време на митингите.

При ръководството на Борисов държавният уред, правораздаването и ръководена от олигарси стопанска система се сраснаха в симбиоза, пишат още от немската медия. Правната система е самостоятелна единствено официално, а за разделяне на управляващите въобще не може да се приказва. Олигарси ръководят медии и са награждавани с държавни поръчки за своята преданост.

Борисов няма да си отиде елементарно

Борисов заобикаля провокациите, що се отнася до външната политика. Той показва себе си и ГЕРБ като проевропейска мощ и е предан към европейската политика. Освен това българският министър председател има славата на майтапчия и чаровник. Когато канцлерката Меркел дойде в София, я посреща с букет в цветовете на българския трикольор. Когато немският ХДС чества рожден ден, Борисов насочва поздрави в Туитър, започвайки видеото на немски език със мощен славянски акцент.

Ще съумеят ли митингите, пита в резюме "Дер Шпигел ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР