Протестиращите в палатковия лагер на Орлов мост категорично заявиха, че

...
Протестиращите в палатковия лагер на Орлов мост категорично заявиха, че
Коментари Харесай

Яйца по Министерството на правосъдието: Не искаме мафията да пише новата ни Конституция

Протестиращите в палатковия лагер на Орлов мост изрично обявиха, че няма да одобряват плана за нова конституция, препоръчан от ГЕРБ и премиера и още веднъж настояха за оставката на кабинета, заяви БНР.

" Не сме съгласни хората в този парламент да вършат нова конституция. Не може против хора, които протестираме и толкоз години явно не съблюдават законите, да са хората, които ще вършат новата конституция ".

" Ние желаеме мутрите да излязат вън от властта, а когато те, мутрите, напишат своя конституция, те по този начин бетонират своята власт за десетилетия напред ", разясниха хората на площада.

По-рано част от протестиращите, проведени от придвижване " БОЕЦ ", блокира основният вход на Министерството на правораздаването. Те настояха за среща с министър Данаил Кирилов, с цел да му връчат оставката на кабинета, която той да подпише. Протестиращите не бяха позволени да влязат в постройката и в отговор блокираха централния вход на министерството. Те обявиха, че не желаят новата конституция да бъде написана, изтъквам, от мафията.

Ето какво сподели Георги Георгиев от придвижване " БOEЦ ", уредник на протестната демонстрация:

" Не одобряваме мафията да написа новата ни конституция, единственото, което желаеме от тях е оставка. "

Акцията от тази заран беше под наслов " Блокада-изненада-номер едно ", а от придвижване " БОЕЦ " оповестиха, че сходни блокади ще има на разнообразни институции всеки ден. Символичната обсада на Министерството на правораздаването продължи по малко от час, като завърши с мятане на яйца по прозорците на постройката. След това протестиращите още веднъж се върнаха на палатките при Орлов мост, където и сега продължава блокадата на кръстовището.

Освен тук остават и блокадите на кръстовищата при Ректората и на площад " Независимост ".

Към момента обстановката е изцяло спокойна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР