Протестиращите в Иран засилиха антиправителствените демонстрации по главни улици и

...
Протестиращите в Иран засилиха антиправителствените демонстрации по главни улици и
Коментари Харесай

Протестите в Иран навлязоха в петата си седмица


Протестиращите в Иран ускориха антиправителствените демонстрации по основни улици и в университети през уикенда. По време на своите шествия в цялата страна хората скандират " Долу диктатора! " и " Жена, живот, независимост ".

Успоредно с митингите обаче не престават и репресиите от управляващите. Във видео, публикувано в обществените мрежи, се вижда по какъв начин членове на иранска паравоенна група, облечени в цивилни облекла, принуждават жена да влезе в кола и стрелят във въздуха по време на проява.

Междувременно в Еквадор ирански жители излязоха на протест в знак на взаимност с протестиращите в родната им страна.
Протестираме освен против хиджаба, само че и тъй като от 44 години държавното управление ни лишава свободата и естествения живот. Можете ли да повярвате, че единствено за 12 дни убиха 56 беззащитни хора, които просто желаят главните си права?
Рамина Моалемзадех, иранска гражданка в Еквадор

На фона на митингите - пожар избухна в затвор в Техеран, в който присъдите си излежават политически пандизчии и публицисти. Иранските управляващи показват, че до случая се е стигнало поради пердах сред пандизчии. Според очевидци от постройката се е чула пукотевица.

Масовите митинги в Иран започнаха след гибелта на 22-годишната Махса Амини в средата на септември. Според правозащитни организации над 200 души са изгубили живота си от началото на демонстрациите. По-рано иранските управляващи дефинираха размириците като хипотетичен скрит план от Запада.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР