Протестиращите в Хонконг се готвят да излязат отново на улиците,

...
Протестиращите в Хонконг се готвят да излязат отново на улиците,
Коментари Харесай

Хонконг се готви за нови протести въпреки полицейската забрана

Протестиращите в Хонконг се готвят да излязат още веднъж на улиците, макар наложената от полиция възбрана за шествия, съобщи Ройтерс.

Антиправителствени митинги са планувани на разнообразни места в азиатския финансов център, в това число на интернационалното летище.

Вчера полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращите, откакто деятелите проведоха митинги из целия град, в това число окупирайки салона за идващите на летището.

Протестите, при които все по-често се стига до принуждение, доведоха до най-тежката политическа рецесия в Хонконг от десетилетия. Те насочат съществено предизвикателство към централното държавно управление в Пекин, което заема все по-твърда линия. Днес хонконгската полиция съобщи, че при митингите през вчерашния ден са били задържани 16 души, упрекнати за прегрешения от присъединяване в нелегално събиране, до владеене на оръжие.

Китай към този момент предизвести, че централните управляващи няма да стоят безучастно и да следят утежняването на обстановката, напомня Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР