Протестиращите в Хонконг масово се преместват към луксозен търговски квартал

...
Протестиращите в Хонконг масово се преместват към луксозен търговски квартал
Коментари Харесай

Протестиращите в Хонконг се преместват към луксозен търговски район

Протестиращите в Хонконг всеобщо се реалокират към първокласен търговски квартал в неделя вечер, откакто служители на реда използваха сълзотворен газ, за ​​да разчистят региона, който преди този момент заемаха, оповестява АП.

Облечени с жълти каски и черни маски на лицата, протестиращите се измъкнаха от метростанция в залива Каусуей, като няколко души насочваха придвижването.

Камерите за наблюдаване на гарата са покрити с черни лента и чадъри , до момента в който протестиращите се разпръсват. В региона , в които се намират скъпи магазини и заведения за хранене, са издигнати барикади.

Полицията употребява повече сълзотворен газ по-ран о в залива Каусуей и съумява да разпръсне по-голямата част от стачкуващите , само че някои протестиращи се съпротивляват, като хвърлят кутиите с газ назад към полицията и ги замерват с яйца и други предмети.

Протестиращи дебатират дали биха могли да защитят региона или дали би трябвало да се реалокират в различен регион . По-рано денем, полицейско ръководство стана цел на протестиращите , защото два митинга от разнообразни елементи на града се събраха.

Протестиращите имат вяра, че китайското държавно управление и администрацията на ръководителя на Хонконг Кери Лам се борят против гражданските свободи и политическата автономност, обещани при връщането на някогашната английска колония на Китай през 1997 година
 20 арестувани след митинга в Хонконг
20 арестувани след митинга в Хонконг

За през днешния ден се готви нова проява

" Ние не сме просто различен китайски град. Ние сме Хонконг ", разяснява 53-годишната Кара Лий, осигурителен сътрудник. " Срамувам се, тъй като дълго време не правихме нищо . Но в този момент сме будни. Трябва да приказваме поради идващото потомство. Наша морална отговорност е. "

Полицията съобщи в изказване в неделя, че ще употребява обагрен течен спрей, с цел да разграничи протестиращите от останалите членове на обществеността . Те споделиха, че спреят е безопасен, само че ще остане върху кожата и облеклата като метод за маркиране на стачкуващите, както и че багрилото може да се ползва и за сълзотворен газ.

Протестиращите изискват без значение следствие за полицейски злоупотреби и реакцията на държавното управление при нападението на жп гара, при което са ранени 44 души. Те също желаят Лам да подаде оставка . Активисти приканиха за обща стачка в целия град в понеделни к.

Жителите на Хонконг все по-често упрекват ръководещата комунистическа партия на Китай в посягане върху техните свободи. Тези страхове са подхранвани от арестите на деятели в Хонконг.
 Полицията в Хонконг употребява сълзотворен газ против следващия митинг
Полицията в Хонконг употребява сълзотворен газ против следващия митинг

Тази вечер стачкуващите обсадиха полицейски сектор в известния туристически район
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР