Протестиращите в Хонконг, които по-рано бяха навсякъде, разливаха се като

...
Протестиращите в Хонконг, които по-рано бяха навсякъде, разливаха се като
Коментари Харесай

Появявай се навсякъде - новата тактика на протестиращите в Хонконг

Протестиращите в Хонконг, които по-рано бяха на всички места, разливаха се " като вода ", тази седмица възприеха тактичност, наречена " Появявай се на всички места " - повече акции на дребни групи, с цел да се затруднява оптимално полицията, написа организация Франс прес.

Заради смяната в метода на продемократичното придвижване от понеделник в някогашната английска колония, която от пет месеца претърпява най-тежката си политическа рецесия от през 1997 година, когато бе върната на Пекин, царува цялостен безпорядък.

От понеделник дребни групички подхващат едновременни дейности в доста квартали на южнокитайския мегаполис - издигат барикади, блокират кръстовища, вандалстват в станциите на метрото и атакуват магазини на китайски марки, като в множеството случаи предизвикат полицията.

По някои булеварди на жилищния комплекс Сеун Куан О към този момент не може да се мине с кола. По тях са издигнати загради от железни заграждения, колела и кофи за отпадък, нахвърляни са тухли.
Блокиран е и многоетажният паркинг в Шун Так, откъдето предходната седмица в петък падна 22-годишният студент Алек Чоу, чиято гибел отприщи новата вълна от принуждение.

В понеделник вечерта там беше запален един камион. Във вторник вечерта до късно през нощта мястото бе сцена на конфликти сред жителите на близките здания и силите на реда, които използваха гранати със сълзотворен газ, и десетки гумени патрони, с цел да разпилян протестиращите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР