Протестиращите в Белград започнаха да правят жива верига“ около сградата

...
Протестиращите в Белград започнаха да правят жива верига“ около сградата
Коментари Харесай

​Жива верига около президентството в Белград, Вучич е обграден

Протестиращите в Белград започнаха да вършат „ жива верига “ към постройката на президентството, пробвайки се да попречат на президента Александър Вучич да я напусне.

 © БГНЕС
Лидерът на партия „ Двери “ Бошко Обрадович съобщи, че през днешния ден са се събрали през президентството, с цел да повторят настояването си за оставка на президента. Той настоя държавната телевизия РТС да бъде „ върната на жителите “ на Сърбия и на опозицията и уредниците на митинга „ един от 5 милиона “ да се даде достъп да приказват във вечерните вести.

Обрадович акцентира, че няма да разрешат на президента Александър Вучич да излезе от президентството. „ Днес сме тук, с цел да го изпратим и да му желаяме оставка “, сподели водачът на „ Двери “ и прикани жителите на Белград да се причислят към протестиращите. „ Вучич е обкръжен “ и може да напусне зданието единствено посредством секрети изходи.

„ Това е един добър народ, който има неприятни управници. Нека дружно да освободим Сърбия “, разгласи Небойша Зеленович, ръководител на „ Заедно за Сърбия “. Писателят Синиша Ковачевич съобщи, че „ Вучич към този момент не е президент “ и народът ще му го каже. Пред президентството има огромен брой служители на реда и жители, които са наобиколили постройката. Те скандират: оставка, заловете Вучич!
 Протестиращите против Вучич пробваха да нахлуят в държавната телевизия на Сърбия Протестиращите против Вучич пробваха да нахлуят в държавната телевизия на Сърбия
Протестиращите против режима на сръбския президент Александър Вучич нахлуха в държавната телевизия РТС в Белград, съобщи БГНЕС. Преди това те блокирах...

Обстановката е напрегната и на моменти имаше конфликти сред жандармерията и протестиращите. В същото време стана прочут апелът на полицейския профсъюз, който прикани чиновниците на реда да не употребяват мощ против протестиращите. Той също по този начин осъди дейностите на вътрешния министър Небойша Стефанович, който е един от виновниците за вчерашните конфликти пред малкия екран. Тогава той издаде заповед на силите на реда, които с брутална мощ се пробваха да изтласкат стачкуващите от постройката на националната телевизия.

Тя се намира напълно под контрола на президента Вучич и отхвърля да отразява справедливия митинг на сърбите. Именно това новинарско затъмнение разгневи сърбите.

Президентът Вучич със своето изказване през днешния ден по обед в допълнение нажежи ситуацията. Той упрекна водачите на опозицията Бошко Обрадович, че е фашист, а Драган Джилас – олигарх. Той също по този начин се подигра с митинга, заявявайки, че показват единствено 1023 души. Вучич съобщи, че няма да съобщи властта без значение какъв брой хиляди жители излязат на митинг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР