Протестиращите в Белгия срещу цените на горивата ще основат партия

...
Протестиращите в Белгия срещу цените на горивата ще основат партия
Коментари Харесай

Белгийски протестиращи срещу скъпото гориво правят партия

Протестиращите в Белгия против цените на горивата ще основат партия за идните следващата година федерални избори, оповестиха локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Известни като "жълтите жилетки " по образеца на френските протестиращи, белгийски жители недоволстват от предишния петък против изравняването на акциза на дизела и на бензина. Доскоро в Белгия придвижването с дизелови коли бе насърчавано от страната с данъчни облекчения, само че от предходната година посоката ненадейно се обърна с пояснения за грижа към природата. Дизеловите коли в Белгия са с 1/3 повече от бензиновите по данни на статистиката и за най-старите от тях се вкарват забрани за придвижване в централните елементи на огромните градове.

За четвърти следващ ден в южните елементи на страната остават блокирани изходи на рафинерии и депа за доставяне с гориво. Протестиращи пречат на цистерните да изоставен депата и да се насочат към бензиностанциите. Засега се оповестява, че няма опасност от дефицит на гориво на колонките за зареждане. Протестиращите пропущат цистерни, които придвижват мазут за отопление.

Въпреки това на блокадите бяха изпратени правосъдни реализатори, които принуждават протестиращите да подписват предупредителни протоколи. Документите биха послужили при предявяване на искания към снабдителите и за налагането на санкции от най-малко 1500 евро за всеки, попречил търговията с горива.

Местни медии цитират източници от държавното управление на Шарл Мишел, съгласно които настояванията на протестиращите мъчно биха били задоволени. Пояснява се, че покачването на акциза на дизела служи за понижаване на данъчната тежест на работещите при облагането на техните приходи - промяна, подхваната при започване на завършващия мандат на ръководещата през днешния ден коалиция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР