Протестиращите срещу зеления сертификат пред Народното събрание пробиха полицейския кордон

...
Протестиращите срещу зеления сертификат пред Народното събрание пробиха полицейския кордон
Коментари Харесай

Цончо Ганчев: Утре ще ги изнесем напред с краката

Протестиращите против зеления документ пред Народното събрание пробиха полицейския кордон и се пробват да нахлуят в постройката на Народното събрание. Пред вратите на Народното събрание са се скупчили недоволни, проведени от партия " Възраждане ", както и служители на реда, които се пробват да ги отхвърлен, заяви БНР.

Депутати от " Възраждане “ влязоха в вербален конфликт с представители на национална работа " Охрана “ след настояването им да отворят вратите и да позволен жителите в постройката на Народното събрание. По-рано пред хилядното голям брой заместник-председателят на парламентарната група на " Възраждане “ Цончо Ганчев съобщи:

" Днес ще влезем и ще им зададем въпроси, а на следващия ден ще ги изнесем напред с краката. Това, което се случва през днешния ден, е единствено началото на развой, който няма по какъв начин да бъде спрян, тъй като ние сме горди българи и се борим освен за нас, а за нашите деца, тъй като това, което имаме сега е един здравен фашизъм. Крайно време е да защитим нашите права. Да живее България! ", прикани Цончо Ганчев.

Ръководни фрагменти на полицията ще беседват с протестиращи.

Хиляди хора от цялата страна се включиха в националния митинг против зеления документ и противоепидемичните ограничения, проведен от партия " Възраждане ".

Протестът, който стартира в 12,00 часа, е ограден от непрестанен полицейски кордон – както в пространството към паметника на Цар Александър II, по този начин и към постройката на Народното събрание.

На площада има хора от София, Хасково, Димитровград, Харманли, Варна, Пловдив, Велико Търново, Габрово и други градове. Звучи национална музика.

Към 12,30 ч. беше задържан и първият участник в митинга, прочут на полицията.

Участници в митинга пристигаха проведено с рейсове и персонален транспорт, като някои са тръгнали от сутринта, като към 12.00 часа пристигаха още. Те паркират на несъмнено от Столичната община място, като се придвижват пеш до мястото на митинга.

Протестът не е единствено политически, само че и цивилен, настояват пристигнали да присъединяване в демонстрацията.

" Първо, срещу зеления документ и тези Covid ограничения, които са безумни ", сподели мъж, обяснявайки претекстовете си да се включи в митинга.

" Мисля, че всичко това, което се случва, е изцяло ненормално и би трябвало да се постави край ", аргументира се демонстрантка.

" Очаквам и повече хора да ни чуят, с цел да се опълчват на международния диктат, това е международен диктат. Това е ограничение на свободата, на всичко ", добави друга жена.

" Трябва да има независимост ", поддържа я мъж, пристигнал за митинга.

Движението по бул. " Цар Освободител " не е спряно.

Все още не е ясно дали поставеният под карантина водач на " Възраждане " ще я съблюдава.

Ситуацията все още е спокойна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР