Протестиращите срещу промените в Закона за черноморското крайбрежие са се

...
Протестиращите срещу промените в Закона за черноморското крайбрежие са се
Коментари Харесай

Манолова подкрепи хората с каравани и кемпери срещу спорния закон за Черноморието

Протестиращите против измененията в Закона за черноморското крайбрежие са се обърнали с писмо към омбудсмана, в което упорстват да бъдат подхванати дейности и определяне на противоконституционност на този закон, с който по думите им се нарушават права и свободи на българските жители.
Палатков лагер пред президентството в поддръжка на свободното къмпингуване Основното безпокойство на хората, които почиват на къмпинг, е че те ще бъдат изтласкани в избрани зони
Мая Манолова се срещна през днешния ден с представители на Българското кепмер общество и Обединена група " Бетономорие ".

Според неправителствените организации гласуваното законодателство с голословно строгите си забрани ще ограничи правото на жителите на свободно напредване, като на процедура не разрешава палатките, кемперите и караваните по Черноморието. Също по този начин ще се обезобразят и бетонират последните метри от българското крайбрежие и ще се унищожи природата.
Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: btvnovinite.bg Снимка: btvnovinite.bg
" Протестиращите са безусловно прави. Неприемливо е решенията да се вземат без да се чуе мнението на общността на къмпингуващите, на хората с караваните и кемперите ", е декларирала Манолова и е допълнила, че няма да одобри метода на работа на народните представители по този значим законопроект.
Екоактивисти публично ще изискат несъгласие на противоречивия закон за Черноморието От "Бетономорие " ще упорстват и за среща с президента Румен Радев
Според омбудсмана е нужен разбор на казуса, към който да се подходи с хрумвания за регулация и за ограничение на застрояването по Черноморието, а не просто да се постановат наказания и забрани.

По думите й законодателните решения са в несъгласие с правилото на правовата страна и с член 35 от Конституцията, който дава право на свободно напредване на българските жители.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР