Протестиращите срещу климатичните промени от организацията Бунт срещу унищожението блокираха

...
Протестиращите срещу климатичните промени от организацията Бунт срещу унищожението блокираха
Коментари Харесай

Екоактивисти блокираха централата на Би Би Си в Лондон

Протестиращите против климатичните промени от организацията " Бунт против заличаването " блокираха входа на централата на Би Би Си в Лондон. Те упорстват медията " да каже цялата истина " в отразяването на тематиките за околната среда, съобщи Ройтерс.

Организацията прикани " Би Би Си да извърши извънредно значимия си честен дълг да каже на хората цялата истина за климата и изключителната обстановка с екологията ". Говорителка на Би Би Си отхвърли коментар.

Снимка: EPA

Демонстрантите носеха транспаранти с лозунги като " Планетата преди облагите ", развяваха флагове, пееха и скандираха.

" Бунт против заличаването " употребява акция на двуседмични цивилен неподчинения, с цел да принуди държавните управления да създадат повече за битката с парниковите излъчвания.
Екозащитници стачкуваха против климатичните промени 16-годишната Грета Тунберг поведе демонстрацията в щата Южна Дакота
От началото на седмицата са извършени акции в няколко страни, измежду които Англия, Германия, Австрия, Австралия, Франция и Нова Зеландия.

Полицията в Лондон извърши над 1000 ареста. Сред арестуваните е и принцеса Есмералда Белгийска. Самата тя популяризира бележката от полицията за своето освобождение. Принцесата обаче остава разполагаем на английските управляващи, въпреки към този момент да не са й предявени обвинявания.

Снимка: EPA

Белгийски медии оповестяват, че природозащитниците са насрочили за на следващия ден в Брюксел 24-часово разискване на въпроса с опазването на околната среда. Предвижда се в срещата в градски парк да вземат участие към 1000 души.
Хиляди екоактивисти в огромните международни градове на „ Бунт против заличаването " Протести се провеждат в 60 града по света
Активистите пропомнят, че в свое слово кралят Филип е подкрепил техните визии. Те упорстват президентът да желае повече от държавното управление за отбрана на околната среда и да разгласи " климатично изключително състояние ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР