Протестиращите срещу избиването на прасетата, които вече повече от седмица

...
Протестиращите срещу избиването на прасетата, които вече повече от седмица
Коментари Харесай

Управляващите да не прехвърлят отговорността върху стопаните на прасета и местната власт

Протестиращите против избиването на прасетата, които към този момент повече от седмица са блокирали пътя Сливен – Ямбол, до с. Крушаре, изпратиха второ отворено писмо до премиера Бойко Борисов, министрите на земеделието и околната среда – Десислава Танева и Нено Димов, както и до шефа на Агенцията по сигурност на храните Дамян Илиев. Този път получател на писмото е и омбудсманът Мая Манолова.

Протестиращите на блокадата при с. Крушаре упорстват управляващите да извърнат внимание на това, че в границите на три дни са разкрили към този момент пети случай на изхвърлени боклуци от кръвопролитие на свине. Този път те са в един от каналите на язовир Жребчево непосредствено изхвърлени във водата и към водата.

Според създателите на отвореното писмо не става дума за инцидентни произшествия, а за "системна неточност в политиката по предварителна защита на АЧС ". Те приканват ръководещите да не упрекват стопаните на свине вид "заден двор " и локалната власт, защото не са дадени инструкции и не са планувани ограничения по какъв начин да се работи при превантивното колене на животни.

"В изискванията на зараза, е редно да се поеме отговорност на най- високо равнище за некачествените ограничения за предварителна защита, които както наподобява водят до екологична злополука ", безапелационни са протестиращите.

Ето и пъният текст на отвореното писмо:

"Уважаеми, дами и господа!

Настояваме да обърнете внимание, че към този момент откриваме пети случай на изхвърлени боклуци от кръвопролитие на свине в границите на три дни. Новият случай е в един от каналите на язовир Жребчево непосредствено изхвърлени във водата и към водата.

Тук не приказваме за инцидентни произшествия, а систематична неточност в политиката по предварителна защита на АЧС и няма смисъл да се тиражира в публичното пространство, че за това са отговорни стопаните и локалната власт, в случай, че не е планувано решение и не е разпространяван протокол за деяние при превантивното колене на животни. Реакция от страна на БАБХ и Министерство на здравеопазването по тези случаи няма, а с казусът са оставени да се оправят локалните структури на полиция и пожарна. В изискванията на зараза, е редно да се поеме отговорност на най- високо равнище за некачествените ограничения за предварителна защита, които както наподобява водят до екологична злополука.

БЛОКАДАТА ОСТАВА!

Гражданско непокорство при с. Крушаре "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР